otillräckligheten

sodanismo 2012-01-11 11:04 (4 kommentarer)
i morse/i natt vaknade jag vid halv fyra. försökte somna om, men det var lögn. gav upp efter en timme och låg och läste/pysslade med telefon. det händer så oerhört sällan att jag har såna problem med sömnen så jag blir liksom inte riktigt stressad av själva fenomenet. mer trött som ett litet knytt nu, men det är liksom inte så mycket att göra åt.

men de två grejer som uppenbarligen låg och gnagde så att jag vaknade var de två senaste: min nära förestående hemflytt. och min mamma. hemflytten får väl en egen text sen, men mamma. alltså.

jag lyckades ta tag i att ringa en biståndshandläggare på kommunen i morse. för att hon inte klarar sig själv är ju uppenbart för alla som är i en position att se det, vilket ju jag och systern får sägas vara. nu får ju inte de där handläggarna säga sådär jättemycket pga av sekretess, men det gick att få fram att hon redan har tagit kontakt med dem. lite andra samtal, lite annat som kom fram. och å ena sidan: någon slags lättnad över att någonting är i gång, påbörjat. å andra sidan: varför, varför, VARFÖR kan hon inte be oss om hjälp? varför kan hon inte kommunicera med oss? säga att "det här är mig övermäktigt, jag behöver hjälp"? jag förstår hur svårt det är, faktiskt, men för fan. vad det skaver.
varför kan min mamma inte prata med sina barn?

Dorizzz

<3

2012-01-11 13:29:29

Bonita!

För att det känns smärtsamt och skamligt att ha hamnat i den här situationen..att inte ens kunna ta hand om sig själv? Och för hon är just mamma och mammor ska hjälpa sina barn inte vara den som behöver hjälp att ta hand om sig själv? Kan det vara så?

2012-01-11 19:23:41

sodanismo

@Bonita!: visst förstår jag det, på ett intellektuellt plan. men det är ju tyvärr så många fler plan än det att förstå på. dessutom, som alltid på nätet, en hel del detaljer jag utelämnar som ytterligare försvårar.

2012-01-12 14:35:02

Bonita!

Det är ju så. Men VET. Och förnuft och känsla går inte alltid hand i hand. Jag hoppas att det här iaf börjar reda ut saker för er.

2012-01-12 18:49:42


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2011-09-30
Antal texter
297
Övrigt
Valspråk