Jävla CSN

Lisasan 2012-01-07 23:55 (2 kommentarer)
Förstöra min lördagskväll bara sådär. Hade fått ett mail förut med uppgifter om att det nu fanns ett nytt meddelande på hemsidan. Loggade in och fann uppgifter om hur mycket jag ska betala nästa år. Blev lätt deprimerad... av någon outgrundlig anledning ska jag betala ett antal hundra mer varje månad nu, och då går dom ändå efter vad jag hade för inkomst när jag pluggade, i motsvarighet till året tidigare. Helt sjukt. Antar att det beror på att jag nu börjat betala på ett lån till.

Kollade även mina andra uppgifter och insåg följande... när jag hade mitt tidigare jobb och sen blev uppsagd tjänade jag det året 250k, vilket är en låg lön för vad jag gjorde. Sedan gick jag en tvåårig utbildning på ett och ett halvt år, och skaffade nytt jobb. Tre år senare, med utbildning, titel, svårare arbetsuppgifter och ökade studielån tjänar jag nu 240k per år.

Det stör mig faktiskt. Oavsett vad jag tycker om senaste årens politik säger jag bara - jobbskatteavdrag. Tur med nåt i alla fall. Fast med en annan regering kanske min nuvarande lön sett annorlunda ut. Fast förmodligen inte. Same shit.

Moot?

Kan du inte skicka in en blankett och få sänkt? Vet inte vilket lån du har men jag fick mitt lån baserat på "investment banking lönen" och där är jag inte nu... så jag fick sänkt med några hundra :-)

2012-01-08 12:39:39

.jag

nu är det ju en DJUNGEL av olika regler beroende på vilken typ av lån man har, men kan du inte slå ihop dina två lån till ett? det blev iaf lite billigare för mig när jag gjorde det (även om jag håller på att svimma varje gång jag ser hur mycket jag ska betala nästa år)

2012-01-08 13:08:14


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2001-08-09
Antal texter
660
Övrigt
Valspråk

Sing while you may