Jävla virushärd

Jazzie 2011-11-20 19:56 (4 kommentarer)
Jag hatar dagis. Fy fan, jag verkligen hatar dagis. Denna förbannade virushärd till plats.
2 dagar på dagis och nästan rinner. Rinnande näsa förvärrar hostan som vi har slitit med i 6 veckor nu. Hostan pajar nattsömnen. Pajad Grod-nattsömn är pajad nattsömn för oss alla.

Så vi delar oss. Sambon går ner och lägger sig för att få någon sömn. Jag och Grodan ägnar många utav nattens timmar till att sjunga, prata, läsa lite bok, göra välling, leka, försöka sova. Vi gör allt om och om igen. Tillslut, efter lite mer hostmedicin, en kräkning, ombyte av kläder och timmars underhållning slocknar han tillslut. I sin egen spjälsäng av alla oväntade platser. På egen begäran dessutom. Grodan upphör aldrig att förvåna. Hans mamma faller ihop på den hårda madrassen som saknar den mjuka bäddmadrassen ovanpå. Ingen kudde, inget täcke. Bara en liten filt. Men det får räcka.

Grodan sover inte onödigt länge bara för han varit uppe halva natten. Nix. Klockan har knappt slagit 7 så är vi igång igen. Nu är det Sambons tur att ta rodret. Jag får sova. Vi är helt slut. Grodan med. Men hans trötthet tar ju andra uttryck. Full med energi med dåligt humör tidsvis. Sambon och jag har ett mer konstant dåligt humör och noll energi.

Imorgon ska han tillbaka till smitthärden. Hämta hem fler baciller.
Hos mig har nu halsen börjat göra ont. Lite lätt. Bihålorna känns av. Allt mer för var timme som går. Och huvudet känns tjockt.
Men innan jag började må rätt så uselt så hann jag träffa en alldeles nyfödd, bara en vecka gammal, lite lillebror. Han föddes 5,1 kg tung. Så jag blev förvånad när han ändå var så liten och lätt. Men det är ju så. Nyfödda bäbisar är pyttesmå. Även stor nyfödda. Så länge man inte jämför flera bredvid varandra.

Nu när jag mår lite sämre så känner jag mig lite skyldig. Men jag mådde bra när jag var där, så hur skulle jag veta att förkylning var på väg att slå till?
Lillebror var i alla fall helt bedårande söt. Liten. Rund. Med fin dubbelhaka och alldeles lugn och tillfreds. Han både sov och var vaken. Fina ögon hade han. Den lilla raringen.

Helgen har inte alls varit den vila jag så mycket behövde och det känns helt overkligt att det ska vara måndag imorgon och hela snurran ska gå igång igen.

Pocks

Dagisviruset suger - verkligen. LIten tröst är att år två går bättre för de allra allra flesta. Men nu är det ju Lillis som åker på allt. Hon ahr varit nästan konstant förkyld sedan dagis började i augusti. Vi hoppas att det betyder att hon kommer vara klart friskare när hon väl äntrar dagisscenen i augusti nästa år. Tumme på det?

2011-11-20 22:17:52

Moot

Fram för mer dagmammor!! KRYA vännen. Förstår det känns tröstlöst. KRAM

2011-11-21 07:55:59

Anni

Antar att dom måste träna upp immunförsvaret nån gång, men jag undviker oxå dagis som pesten. Något enklare dock för mej som inte har småbarn...

2011-11-21 08:09:18

cilla

dagmamma... :) ett så mycket bättre alternativ. Mindre grupper, vanlig hem-miljö och ingen konstgjord "dagis-lokal-miljö" = mycket mindre virus och baciller :)

2011-11-21 08:53:47


Info
Namn
Jazz
Född
-
Hemstad
Stockholm
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-12-27
Antal texter
1 076
Övrigt
Jag fyller 43 år 2018.
Har två barn. Sambon blev Man när prästen vigde oss.

Vi bor halvvägs ut på landet. Bland åkrar, ängar och grusvägar.

De senaste 4 åren har livet gett oss prövningar som fått mig att ompröva vad som är viktigt i livet.
Det har gjort mig lite mer ödmjuk till tid, plats och rum. Gett mig nya perspektiv om vad som är viktigt.
Men det har också gjort mig rädd.
Jag väntar på nästa käftsmäll och tror att om vi planerar framåt i tiden så är det som att be om dåliga nyheter.

Allt får mig att sakta ändras. Till något bättre? Förmodligen inte. Men till något lite annat.
Valspråk

Face it... jag är den jag är vare sig jag vill det eller inte