Social ångest?

ikapiika 2011-10-31 17:29 (1 kommentar)
Lider jag av för tillfället, sådär så att jag ältar allt jag gör och säger in absurdum och helst vill gömma mig under en filt och komma fram till våren. Jag orkar inte med folk, eller rättare sagt jag orkar inte med mig bland folk. Jag är en sådan där som lätt tar över diskussioner, tar mycket plats och gärna berättar om mig själv och mina erfarenheter. Ibland känns det bra men ofta får jag ångest i efterhand och slår mig själv mentalt över att jag aldrig kan hålla käft.

Jag läser .jags texter och är orolig över att jag är en Z. Jag vill inte vara en Z, jag vill vara lagom glad och "witty" och samtidigt vara en hänsynsfull lyssnare. En kompis har uttryckt det som att i min värld snurrar allt runt mig och kanske är det så, kanske är jag helt enkelt ovanligt egofixerad (vi umgås fortfarande, så han måste ju uppenbarligen stå ut med det i alla fall...)

Maken säger att jag inte ska bry mig så mycket, att folk ju uppenbarligen gillar att umgås med mig trots min egocentricitet men jag vet inte jag. Jag skulle vilja kunna vara tyst, lyssna och känna in stämningar och reaktioner och inte bara klampa på som en flodhäst, men jag har inte de känselspröten. Vissa dagar vill jag bara vara tyst men det är ju en del av mitt jobb att vara trevlig och social och prata med allt och alla.

Jag önskar bara att jag kunde komma över osäkerheten och rädslan för att göra fel hela tiden, för den gör mig ju uppenbarligen inte till en bättre lyssnare när det finns folk i närheten, den ger mig bara magont i efterhand.

.jag

jag tror inte du är en Z. vad jag tycker är irriterande med Z är (i och för sig rätt mycket just nu, men det grundar sig framför allt på) 1. att det till varje pris måste pratas för pratandets egen skull och finns det ingenting att säga så måste man liksom tröska det som redan sagts tusen gånger till hur ointressant och intetsägande det än är, och 2. SNOKANDET, som förmodligen beror på 1, för att hålla samtalet igång, men det innebär att hon liksom kommer för nära och så blir "samtalet" mer likt ett förhör istället, och 3, att hon liksom går och funderar ut hur hon TROR att saker är och sedan ska man dras in i en evighetstankegång "jamen han sa ju bu men samtidigt verkade det ändå som att han menade bä och jag tror att det beror på att han i själva verket vill si men på grund av ditt och datt inte vågar uttrycka något annat än så"...jamen jag blir GALEN. jag har ingenting emot att människor pratar om sig själva och sina erfarenheter och tar plats i diskussioner, så länge de har något vettigt att säga, och det tror jag att du har.

2011-11-02 12:04:14


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-06-17
Antal texter
543
Övrigt
Disputerad specialist. Maka och mamma till två troll födda 03 och 06. Ägare till halvsunkig låda på kulle och fotbollsmammaSUV som får åka måånga mil varje dag.
Sjunger gärna men har (egentligen) inte tid. Äter hellre än lagar. Vin? ja tack!
Valspråk