superhjälte eller superskurk?

ikapiika 2011-10-23 20:13 (2 kommentarer)
Här om dagen när jag som vanligt gick förbi en krok och allt ramlade ner och jag som vanligt bara suckade utbrast maken "det är nog dags att du lär dig kontrollera dina superkrafter snart" vilket är helt sant. Det är banne mej dax.

Jag har superkrafter, jag kan få ett rum stökigt bara jag tittar på det. Går jag förbi ett köksskåp öppnar sig dörrarna, vissa dörrar inte bara öppnas, de passar på att slänga ut några plastbunkar på köpet. Lägger jag upp en vante på hatthyllan ramlar tre vantar och en mössa ner. Försöker jag torka mig på en handduk efter handtvätt ramlar den ner. Hänger jag upp något på en krok, ramlar det ofelbart ner (och drar med sig allt på kroken) så fort jag är klar. Så här har det alltid varit. Jag tror inte att jag är aktivt slarvig, jag tror att jag motarbetas av makterna, alternativt har superkrafter.

Min man kallar mig Dr Entropi (för er som inte läst kemi, termodynamik och annat tjafs kan jag säga att entropi är lagen om alltings strävan efter oordning, för så är det i naturen på molekylär nivå att allt strävar efter oordning, nog om detta dock) och jag undrar om Dr Entropi är en superhjälte eller superskurk?.

Att ha mycket god fallenhet för att sprida kaos och oordning omkring sig kanske gör att man är bättre som superskurk än superhjälte? Nu är jag dock en snäll människa som vill de flesta väl så jag vill ju mycket hellre vara en superhjälte. SÅ i vilka sammanhang kan man använda superkrafter i att sprida oordning för att göra goda saker. Förutom det uppenbara att man kan stöka till i ondingarnas hus så att de måste städa hela tiden och inte har tid att göra onda saker har jag svårt att komma på något?

Maken tyckte jag borde koncentrera mig på att försöka få vatten att koka med bara tanken (eftersom entropin ökar när vatten går från flytande till gasfas...) men jag tror inte att mina krafter riktigt funkar så det är mer handfast oordning på makronivå som jag kan sprida. Men man borde ju kunna lära sig att nyttja det på ett bra sätt.

Man kanske ska försöka arbeta med oordningen istället för mot den. Ha en stor korg för mössor och vantar på golvet istället för att försöka sortera upp på hatthyllan. Sprida lite snygg oordning såsom väl utspridda magasin på ett soffbord istället för tidningar staplade på hög, väl blandade blommor i ängsform istället för strikta rabatter. Låta bli att ha dörrar på köksskåpen utan istället ha snygga hyllplan.

Det jobbigaste är att mina krafter verkar vara ärftliga. MissT har minst lika starka krafter i oordnigsspridning som jag, Gabo är inte riktigt lika duktig som väl är. Maken har nästan gett upp, att hålla ordning så att man till exempel kan hitta något som är borttappat i detta hus är ett sisofysarbete. Men det är inte mitt fel... jag måste bara lära mig att kontrollera mina superkrafter lite bättre.

Malena3

Oj oj oj. Vet inte om jag ska skratta eller grata. ;-)

2011-10-24 09:49:45

A

Fallande höstlöv och lövhögar måste vara exempel på entropi och dina superkrafter alltså. Schysst!

2011-10-26 20:19:33


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-06-17
Antal texter
543
Övrigt
Disputerad specialist. Maka och mamma till två troll födda 03 och 06. Ägare till halvsunkig låda på kulle och fotbollsmammaSUV som får åka måånga mil varje dag.
Sjunger gärna men har (egentligen) inte tid. Äter hellre än lagar. Vin? ja tack!
Valspråk