sisyfos

sodanismo 2011-10-30 10:59 (6 kommentarer)
det där med två steg fram och tre bak? i går dags för ännu en duvning hos modern. det är lite som att jag jobbar sexdagarsvecka nu. så väldigt gammaldags och rustikt av mig, men det är fan inget kärt besvär det där städandet.

iallafall, va, såhär. förra gången vi var där lyckades vi med konststycket att komma ner till en ren bordsyta på köksbordet. framgång! wow! bara det att när vi kom tillbaka i går var det åter en alptopp av papper, hushållspapper, foton, apelsinskal och gud vet vad mer (vilket i det här fallet gör mig till gud, jag gick igenom precis varenda grej). jag försöker lite desperat klamra mig fast vid de små framstegen: den här gången gick hon ut och gjorde ärenden medan vi höll på. vi har fått nycklar till hennes lägenhet. men när man i den där jävla röran hittar betalningspåminnelser, tusen olika telefonabbonemang, tusen olika tidningar hon prenumererar på, tusen olika ideella organisationer som tackar för gåvor alternativt ber om mer pengar och samtidigt vet att hon lånade pengar av mig för en vecka sen för att ha råd att köpa medicin...ja. då är det fan svårt att hålla modet uppe.

det är så satans jävla apjobbigt, hela alltet. inte glammigt, käckt, fint av oss barn att hjälpa till. det är smutsigt och äckligt och en mamma som är knäpp i huvudet, mer än vad jag kanske anat under hela mitt liv. och en sorg över vad som varit, vad som blev och vad som är. en sorg som jag bara börjat orka nosa på. och den här avundsjukan på alla er med med normalstörda mammor. jag vet att det finns värre, absolut, men det här är fan illa nog. för vad är problemet? jag ser ju resultatet, men jag förstår inte vad som är själva grunden. jag vill förstå. eller nej, inte egentligen. egentligen vill jag bara att det ska vara annorlunda.

Anni

Vad gäller den ekonomiska biten kanske du kan få läkarintyg på att hon är sjuk och se till att få hjälp av en "god man" eller förmyndare som sköter det hon inte klarar själv? Borde inte hemtjänsten kunna fixa städning oxå? Du kan ju inte dra hela lasset själv i längden. Även om du är Wonder Woman...

2011-10-30 11:02:18

Bonita!

jag har inte sagt något när du skrivit tidigare. Det har liksom legat så nära det jag gått igenom..Jag vill inte riktigt komma nära smärtan, stressen, hopplösheten uppgivenheten, önskan/behovet/viljan/plikten av att hjälpa samtidigt som önskan/behovet/viljan att bara slippa är så stark. När jag ändå släpper in dina texter om detta inser jag att det du nu kämpar med förmodligen är en väldigt mycket svårare situation. Jag känner med dig. Omtänker. Hoppas att ni snart får slut, hjälp vad som helst som löser detta.

2011-10-30 11:21:37

Morris

<3<3<3

2011-10-30 13:15:22

Tintomara2

Skickar en kram, om det nu kan hjälpa. Det skadar väl inte i alla fall. Och så tycker jag du ska prata med socialtjänsten. Din mamma är sjuk och behöver hjälp. Säkert är de vana och vt hur man reder upp sådant här med minsta möjliga obehag för den sjuka. Och verkar det inte så, så är det ju ändå int värre än förut! Det är säkert ett svårt steg att ta. men det ä r så mycket annat svårt i sammanhanget, jag menar känslor och allt det där, så om du kan få hjälp med det praktiska är mycket vunnet. Definitivt behöver hon en god man - plocka med lite papper att visa så de förstår hur det är.
Hur är det med det rent fysiska - har hon blivit uppkollad av någon läkare på sistone? Kan det vara något fysiskt som går att åtgärda? Tänker bromsmediciner, blodtillförsel till hjärnan, serotonin (eller vad det heter) ja, vad vet jag? Har för mig att jag läst om något som gjorde att det blev en sådan här påverkan, men minns inte vad det var. (Antingen förträngde jag det eller så är det bara dåligt minne.)

2011-10-30 14:07:21

Jane

Det låter otroligt tungt och jag håller med ovanstående talare - det låter som om ni behöver hjälp utifrån. Jag kan väldigt lite om var ni bör vända er, men jag hoppas verkligen att ni får hjälp. Jag betalar gladeligen skatt just för att jag vill att det ska finnas skyddsnät i sådana här situationer. Starkt kämpat av er barn, men nu verkar det vara läge att lämpa över lite ansvar på samhället. Ingen tjänar på om ni bränner ut er också.

2011-10-30 17:54:12

.jag

KRAM!

2011-10-31 08:35:26


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2011-09-30
Antal texter
297
Övrigt
Valspråk