sad wings of destiny

.jag 2011-09-02 07:23 (2 kommentarer)
det här har varit en skitjobbig vecka. en liten svacka blev ett stort gräl och även om grälet är avslutat för längesen så hänger det liksom ändå kvar, saker som sagts i vredesmod och som inte gäller längre klistrar sig ändå fast och vägrar släppa taget. eller det går sådär att släppa taget.

på jobbet står vi inför ännu en revision, den ligger visserligen inte förrän senare i höst men är stor och viktig. så denna vecka har varit späckad med möten, möten och åter möten. min fd puckochef är rätt involverad i den här revisionen och vi samarbetar väl bara sådär bra. framför allt är det tidskrävande eftersom PC kan sitta och peta i detaljer till förbannelse. tror hon satt i en HALVTIMME och velade om det skulle stå "analysresultat", "testresultat" eller varför inte "kontrollresultat". och säger man a så tycker hon b, men undrar om det kanske inte ska vara c ändå. jag har inte riktigt tålamod med sådant, men man får ju bita ihop.

igår började min nya tävlingskurs. om den kan man kanske säga att det förhoppningsvis bara kan bli bättre, för det var faktiskt en stor besvikelse. jag är kanske bortskämd med vår lilla brukshundklubb i grannbyn, den har väl sina brister (bland annat då det magra kursutbudet), men där nästan alla känner alla och det är lite glad och familjär stämning för det mesta. den klubben jag går kurs hos nu är mycket större och då kan man förstås inte förvänta sig att bli mottagen med öppna armar som en i gänget från dag ett, men hon som höll i kursen var långt ifrån välkomnande och faktiskt nästan otrevlig. hon började med att säga "ja, det var ju egentligen X som skulle hålla i den här kursen, men h*n har fått förhinder så då fick jag rycka in istället" som om det var ett slags straff, sedan fortsatte hon med att peka ut en av kursdeltagarna: "du har inte betalt varken kurs- eller medlemsavgift" och när kursdeltagaren sa att det hade hon gjort förra veckan, då fortsatte kursledaren att hävda att nej, hon hade visst inte betalt, istället för att säga att det kanske har blivit något fel och det här får vi kolla upp som man tycker vore normalt hyfs.
och sedan skulle vi göra ett slags "inträdesprov", vilket gick till som så att vi fick varsitt startnummer och sedan fick man 5 minuter på sig att förbereda sig och sin hund och sedan skulle man gå ut på planen och visa "hur långt man hade kommit i sin träning" inför ledaren och resten av gruppen, vilket kändes väldigt diffust. och naturligtvis fick jag börja, varför inte liksom. valpen kändes väldigt ofokuserad vilket inte var så konstigt eftersom det var ett nytt ställe och det var säkert 20 andra hundar ute på planen och dessutom en löptik i närheten. men han hängde ju med i linförigheten om än inte särskilt entusiastiskt, sedan blev jag ombedd att göra en inkallning och sedan köra lite fritt följ. sedan sa kursledaren "jajaja, det räcker, du är godkänd, gå och sätt in hunden i bilen" i en ton som att jag nästan slösade bort hennes tid. jag vet inte riktigt vad syftet var med det här "inträdesprovet", men alla "klarade" sig i alla fall. sedan fick vi träna självständigt på valfria moment och kursledaren gick runt och "hjälpte till"...jag tror faktiskt hon stannade hos valpen i hela två minuter på den timmen. det märktes så tydligt att hon var en sån person som tycker att det som inte är en bruksras är ingenting att ha.
ja, sedan avslutades kursen med att vi samlades och hon sa att hon lagt märke till att "ingen av oss kunde gå ordentligt", man får väl förmoda att hon avsåg i linförighet och fritt följ men hon preciserade inte närmare vad felet var utan meddelade bara att nästa gång skulle vi få "lära oss gå". det blir ju något att se fram emot...not.

faktiskt, en stor besvikelse. framför allt för att hon, kursledaren, var så OTREVLIG. och som att det kändes som att hon egentligen inte alls ville ha någon kurs och att vi egentligen bara slösade bort hennes tid. men det kan väl bara bli bättre, får man hoppas åtminstone.

och imorgon ska vi tävla igen, känner mig VÄLDIGT opeppad efter gårdagen. nu behöver jag visserligen inte ha någon större prestationsångest eftersom vi redan har fått vår titel, men jag känner mig lite nertryckt. som att jag nästan är lite dum i huvudet som kommer där och liksom STÖR med min glada och svansviftande valp av icke-bruksras.

så, ja, lite hypotummar imorgon hade nog inte varit fel. men nu måste jag nog sätta igång att jobba.

Dorizzz

Tumme och pepp!

2011-09-02 19:27:34

AnnA

Tummar!

2011-09-02 20:07:43


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.