Blufföretag

Lisasan 2011-07-31 17:54 (3 kommentarer)
Innan jag åkte på semester kom en räkning på en tjänst som jag inte beställt. Dock inte avbeställt heller. Men firman som tillhandahåller tjänsten har lovat att höra av sig varje år och se om jag vill förnya eller ej. I år ville jag inte det. Och i år ringde dom inte, utan skickade bara en påminnelse på en räkning som inte dykt upp. Företaget är uppenbarligen i bluffbranschen och vet hur man jobbar. Jag bestred första fakturan, och vips kom det en till, från Inkasso si och så, och med någon fet avgift pålagd.

Innan jag åkte tänkte jag att jag ska fanimig bestrida det här så långt det går, för jag vet att jag har rätt. Nu blev jag plötsligt osäker. Kanske har jag skrivit på ett löpande avtal utan att fatta eller så har jag glömt det? Kanske kan en tjänst bara sådär övergå i löpande avtal utan att jag fattar det. Jag vet verkligen inte. Det känns som att jag har rätt, men när senaste fakturan nu var typ dubbelt mot första, ja då börjar det kännas lite sisådär.

Så nu är frågan, betala och dra öronen åt sig, eller vägra betala och riskera att det går vidare? Företaget är omöjliga att ha att göra med, jag har redan ringt och det var som att prata med en vägg. Kundtjänsttjejen tyckte "men kan du inte bara betaaaala nu då, det är ju inte så mycket pengar". Och bara det är ju värt att strida för egentligen, för om det nu hävdas att det inte är mycket pengar för mig, vilken skitsumma är det inte för företaget då?

Nej, svårt. Helst vill jag glömma alltihop, men jag vill inte betala flera hundra för något jag inte beställt. Egentligen.

Anni

Konsumentverket kanske kan hjälpa till?

2011-08-01 00:17:16

Lisasan

@Anni: Lysande idé! Jag gjorde det, fick lite tips, mailade företaget (med kopia till konsumentombudsmannen) - och efter 30 min kom ett svar "vi krediterar din faktura". Så lite trevliga hälsningar och annat bjäfs.

Så det lönade sig!

2011-08-01 16:21:42

Anni

Heja! På dom bara! Skönt att det gick, men skit att det ska behövas hot!

2011-08-01 21:47:57


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2001-08-09
Antal texter
660
Övrigt
Valspråk

Sing while you may