buy me beer and whiskey

.jag 2011-06-28 20:01 (3 kommentarer)
jag längtar efter SEMESTER, men dit är det två hela veckor kvar. eller åtminstone en och en halv och det känns som en evighet. men sedan ska jag vara ledig i FYRA veckor för första gången på tio år. because I'm worth it, tycker jag.

det som skuggar semestern är förstås KALASET in my home town. min syrra har ringt och meddelat vilken dag det blir, det fanns liksom bara en lördag att välja på på hela sommaren. och jag bara känner ett sånt FETT massivt motstånd. min önskan är att komma dit, vara där några timmar och sedan åka HEM. inte sova över. inte behöva sitta och umgås med mina föräldrar på kvällen. slippa känna den kvävande äckelkänslan över att allting är så sunkigt, så skitigt, så äckligt. att sängkläderna i gästrummet har legat där sen förra sommaren, att mina föräldrar inte borstar tänderna när de har ätit frukost och inte tvättar händerna när de har varit på toaletten, att disktrasan alltid är äcklig; såna saker, jag blir galen, det kryper i hela kroppen och jag får panik. men biter förstås ihop och är Trevlig, fattas bara annat.

och det här med att bara komma över dagen, det GÅR inte. jag kan liksom inte föreställa mig en sådan diskussion, och det spelar ingen roll att mina syskon bara är där några timmar och sedan åker igen, för JAG FÅR INTE GÖRA SÅ. och säger jag att vi måste åka hem på lördagskvällen för att vi ska göra något på söndagen, ja då säger min mamma att då måste vi komma dit på fredagen istället. och där låser sig min hjärna och jag kan inte komma på en enda godtagbar anledning till varför vi skulle vara "upptagna" även på fredagen. det står stilla.

och naturligtvis borde man kunna säga "jag vill inte sova över hos er" till sin mamma. man borde kunna säga "vi har bara den här tiden och du får respektera det". man borde nästan till och med kunna säga "antingen kommer vi bara på lördagen eller också kommer vi inte alls". men det här med min och min mammas relation är så dunkande infekterat och så helvetes jobbigt att jag blir helt förlamad bara av tanken på att ens försöka sätta ner foten och förklara att jag är en vuxen människa som får göra vad jag vill, det är enklare, åtminstone för stunden, att bara jamsa med.

men jag gillar det inte.

Anni

Akut magsjuka kvällen innan, måste tyvärr avboka...? I värsta fall kanske en nödlögn kan vara befogad...

2011-06-29 00:16:01

.jag

@Anni: problemet är att man liksom inte kommer undan, då ska det vara ett kalas till när man blivit "frisk". och antalet gånger man kan bli "sjuk" känns något begränsad. och dessutom är min mamma hel hysterisk när det gäller sjukdomar, först blir man totaldissad som världens vekling (själv är hon aldrig sjuk), sedan ringer hon åtta gånger i timmen för att fråga om man blivit bättre än och för att kolla så att det inte är något LIVSHOTANDE. vilket det lätt blir när hon får jobba upp sig. har man ett blåmärke någonstans så är det en blodpropp, oavsett om man VET att man har slagit sig, alla kan få blodpropp, när som helst och hur som helst och utan att det egentligen märks förrän man plötsligt faller död ner, men det brukar börja med ett blåmärke. har man ett rött märke, som t ex om man suttit med ena benet ovanpå det andra och fått ett rött avtryck efter fotknölen, då är det borrelia (även om man inte haft någon fästing), och sedan drar det igång, för man kan faktiskt ha borrelia utan att få en röd ring, och har man haft en fästing, som man ju då plötsligt helt logiskt har haft oavsett om man har eller saknar rött märke, ja då kan man lika väl ha drabbats av TBE (även om man är vaccinerad) och DÅ KAN MAN DÖ.
eh, ja. nej, fejksjukdomar är ingen bra idé tyvärr :-/

2011-06-29 09:12:47

Anni

Stackare! Din mamma verkar vara en riktig prövning! Det är nog bara att bita ihop och överleva, men jag förstår att du blir galen!

2011-06-30 10:20:36


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.