Vikt och sånt

Corn 2011-06-27 11:02 (7 kommentarer)
I dag ställde jag mig på vågen för första gången på en månad och jag har gått upp cirka 5 kg. FEM! F-E-M! I alla fall minst fyra, om jag räknar rätt. Det är väldigt mycket på en månad. Väldigt, väldigt mycket.
Herregud, jag är lite i chock. Jag har ju vetat att jag har smällt i mig alldeles för mycket mat och arbetat upp ett sockersug som är rätt stort. Jag har ätit tills magen har varit proppmätt. Varför? Inte vet jag. För att det är gott, för att jag har varit stressad och uttråkad.
Och för att jag innan den perioden käkade LCHF ett tag. Det går skitbra medan jag är inne i det men sen börjar jag tycka att det går för långsamt och så blir det som en rekyl att jag börjar äta kolhydrater igen och går upp i vikt.
Så nej. Jag måste ge upp LCHF.

Men jag måste göra nåt - jag har lite panik här och nu. De senaste sex åren har jag hållt vikten något så när stilla, med nån avvikelse hit och dit ibland, och en gång för två år sen vägde jag 10 kg mindre än i dag - tragiskt nog gick jag upp det igen, alltså.

Och det här är ju ingen fåfäng grej från min sida - jag var inte sylfidsmal från början heller. Snarare rätt chunky. Lönnfet. Och nu är jag lönnfetare.

Tråkigt, tråkigt, tråkigt, och jag vet ju precis vad jag måste göra - äta mindre, röra på mig mer. Men varför är det då så svårt?

Men ANNARS är det bra. Barnen är fina och rara när de inte slåss, sjuåringen har lärt sig cykla, i dag jobbar jag min sista dag på lönearbete, sen har jag semester ända fram till 8 augusti.
Under den tiden kanske jag hinner gå ner i vikt?

Åh, förlåt om jag är världslig. Men jag är lite ledsen. Ledsen på att jag sviker min kropp och inte underhåller den som jag borde.

Dorizzz

nya tag! kraaaam

2011-06-27 12:46:46

tori

Du ska inte ha mens då? Jag går upp ett par kg då, strax innan...

2011-06-27 12:49:53

Moot

Åhhh bläää. Kommer du på något bra så hojta till. Jag är så sugen att prova LCHF. Jag vet ju också att det "bara" är att äta mindre och röra på sig mer men jag måste ha något att följa. Min hjärna klarar inte av att bara minska ner på saker :-(

2011-06-27 23:07:51

Linnea

Försök hitta nån träningsform som du verkligen gillar. Det ska vara kul, annars hittar man alldeles för lätt undanflykter. När du kommit igång ordentligt med att träna, så ger det sig nog med mathållningen. Du kommer bli fastare allteftersom du bygger muskler och mer muskler ger högre förbränning, så du får en liten kickstart. Och blir piggare.
Ett kul sätt att komma igång med träning och få tillfälle att prova på flera olika träningsformer kan vara en träningsresa, men de är tyvärr ganska dyra som regel. Kanske kan du som billigare alternativ hitta en träningskompis som liksom du vill söka sig fram?
Lycka till!

2011-06-28 09:11:07

Corn

Tori: tyvärr kan jag inte ens skylla på det, den väntas inte än...

2011-06-29 00:19:57

Corn

moot: lchf är bra, för mig känns det dock mest som en kortsiktig lösning eftersom jag inte vill äta så strikt resten av livet, liksom. hoppas det funkar för dig!

2011-06-29 00:22:51

Corn

Linnea: bra ideer alltihop, jag är ju tyvärr dålig på goda vanor men ska försöka. tack!

2011-06-29 00:25:21


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-10-03
Antal texter
1 138
Övrigt
Valspråk

Jag tar ett helvete i taget.