Restaurang i Stockholm och kvällar

AnnA 2011-05-31 08:48 (9 kommentarer)
Om en månad åker vi, döttrarna och jag. Vi har grovplanerat lite, men en del tar vi som det kommer. Vi ska kika lite var jag bodde som barn och titta på pojken när han spelar. Skansen och Grönan lär väl också få ett besök om vädergudarna är tillåter. Sen blir det nog mest stan och shopping.

Skulle gärna vilja ha tips om en bra restaurang som vi kan gå till på fre- eller lördagskvällen. Vi kommer att bo på Kungsholmen. Har ni nåt favoritställe att dela med er av?

Här kommer en till fråga till er som bor där. Hur är det att vistas ute fre/lör kväll om man är kvinna med 2 tonårsdöttrar? Jag fattar att man inte kan svara om vad som kan hända, men hur resonerar ni själva rent generellt? Går/åker som vanligt eller åker ni bara taxi om det börjar bli sent?

Jag blir väldigt tacksam om ni vill ta er tid att svara och ge tips.

Magdalena

Jag tipsar om Vapiano, finns på Sturegatan, i Gamla Stan och på Kungsbron. Gott och hyfsade priser, kul koncept. Som ensam kvinna åker jag sällan kommunalt efter midnatt, det känns tryggast.

2011-05-31 10:15:30

Anni

Jag åker t-bana även på nätterna utan att vara rädd, men jag håller koll och undviker skräniga gäng och knäppgökar, tar hellre en omväg om jag ser nåt mysko. Sen är det vissa ställen i stan som är värre än andra, plattan, stureplan och medborgarplatsen upplever jag som stökiga, annars är det rätt lugnt tror jag. Bor ni på Kungsholmen finns ju bussar, det är nog helt OK om ni skippar sista nattbussen.

2011-05-31 10:23:05

Anni

Det finns många bra restauranger runt Kungsholmstorg och bortåt S:t Eriksplan och Fridhemsplan. Ta nåt mysigt ställe i närheten. Kungsholmen är fint!

2011-05-31 10:24:13

Moot?

Jag gillar HEAT www.heatrestauranger.se som är en kul typ trendig asiatisk restaurang. Boka bord dock. De brukar ha bra erbjudanden. Mamas & Tapas är också bra och kul och ligger även det på Kungsholmen (boka där också) och har ganska bra priser. Mälarpaviljongen är ju också jättemysigt. Bara slinka in och sitta på vattnet och ta en fika eller äta något :-). Jag är skrajsen av mig och åker inte t-bana själv efter 22.30 för jag tycker det är obehagligt men är ni en grupp så skall det nog ingen fara. Men som Annie säger så finns ju bussen och det är ju super. Sen sitter jag ju själv och jobbar i GAmla Stan... och hur mysigt är det inte här? Finns hur mycket mysiga hak som helst som inte är svindyra :-). Herregud... don't get me started jag hade kunna ge hur många tips som helst :-)

2011-05-31 16:27:22

AnnA

Magdalena, tack för båda tipsen!
Ska kollas upp.

2011-05-31 18:29:42

AnnA

@Anni, precis mitt sätt. Går hellre en bit längre för att slippa otrevligheter. Har du några namn på restauranger?

2011-05-31 18:31:08

AnnA

@Moot, många fina tips! Tack! Och jo då, jag vill gärna få igång dig att tipsa vidare. Bara trevligt :)

2011-05-31 18:32:37

Linnea

Hej!

Ni är ju tre, så jag skulle inte tveka att ta tunnelbanan, men buss är oftast trevligare, för att man ser mer av stan och kan hitta på att spontant hoppa av för att utforska nått om man får lust till det.

Just kring Fridhemsplan har väl varit lite stökigare på senare år; de har försökt ta tag i det dock, men jag har inte riktigt koll på hur pass det lyckats. Mitt i somamren, som det är om en månad, är det nog rätt lugnt i princip överallt skulle jag tro. Se snarare upp inne på krogar etc! Passa glasen (för att inte få annat innehåll än ni tänkt er) och häng inte väskan på stolen. Ta inte med mer värdesaker än absolut nödvändigt.

Tabbouli är trevligt. De har tre restauranger i stan. Jag gillar den på Tavastgatan på söder bäst, men det finns även en på Agnegatan på Kungsholmen som är mysig. (Den på Regeringsgatan är för stor för sitt eget bästa...)

Trevlig resa!

2011-06-01 09:21:53

Anni

Jag är urdålig på namn och dessutom var det ett tag sen jag bodde i stan, så det kan ha ändrat sej. Men det finns många mysiga ställen, gå runt och kolla lite var folk ser glada och mätta ut.... ;-)

2011-06-01 11:11:09


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2006-09-25
Antal texter
1 211
Övrigt
Valspråk

Inget är så illa, att det inte kan bli värre..

Utmärkelser
  • Lövtävlingen 2007