Sitter på jobbet en lördag

Jazzie 2011-05-28 10:12 (4 kommentarer)
Jag sitter på jobbet.
Det suger så kraftigt att sitta på jobbet en lördag i maj. Att jobba en lördag i oktober funkar bättre. Men maj. Nä. Inte ok.

Att jag dessutom fick veta det torsdag eftermiddag av att en kille i Linköping ringde mig och sa
- Hej, mitt namn är T. Du jobbar i helgen va?
- Va? Eh. Nej. Vaddå?
- Du sitter uppsatt på helglistan.
- Vilken helglista.
- Listan på vilka projektledare som jobbar helg. Ditt namn är den här helgen.

När jag ringde min chef och undrade så blev svaret
- Oj. Jaaa, det kanske jag borde ha informerat dig om. Jo, du, det är så att vi har en helglista som alla är uppsatta. Lite som en fikalista.

*skrattar* Det är surt som fan att få veta det så sent. Men jag är inte grinig på min chef. Det är faktiskt sånt som händer. Ett av problemen att man börjar jobba på ett jobb man hade tidigare. Det är svårt för andra att veta vad man vet och inte vet. Så saker glöms lätt bort. Men det föll sig ju väldigt lägligt att missen uppdagades just den här veckan. För bara timmarna innan hade hon tagit in mig på privat rum (vi sitter ju i landskap) och berättat att man tror väldigt mycket på mig. Man tror så pass mycket att jag kommer få en ekonomisk kompensation som ges till Top-10%

Hur ballt är inte det??
Att vara någon som man tycker är att satsa på. Den ekonomiska biten är ju så klart rolig. Men inte i närheten så roligt som att få veta att min chef och hennes två chefskollegor tycker jag är top-10%. Kanske inte att jag verkligen presterar på den nivån än, men att de ser potentialen att jag ska upp dit.
Jag blir supertaggad. Eller inte bara därför. Jag ÄR supertaggad. Efter att i flera år hoppat runt på tjänster som visserligen har varit lärorika så har jag äntligen fått en projektledarroll som verkligen utmanar mig. Som lägger ribban två steg högre. Där jag får på mig flera ansvarsområden som jag tidigare har sluppit. Jag är ute på djupare vatten och dessutom i ett skede i mitt jobbliv där jag verkligen känner mig redo att ta mig an uppgiften. Jag VILL växa. Jag VILL lära mig mera.

Berömmet jag fick brer bara på det. Fan vad jag vill lära mig och bli riktigt duktig.

Så det var ju bara att bita i det sura helgäpplet och hasta iväg hit. Men jag var på kurs hela dagen igår, så jag hann ju inte förebereda mig något alls under arbetsdagen. Istället fick jag sitta igår kväll och försöka bena ut vad som ska göras nu under helgen. Det är en mängd otydligheter. Massor av outredda punkter. Så det kommer inte bli så mycket gjort egentligen. Som vanligt. Helgjobb suger. På riktigt.

Hemma håller Sambon och hans pappa att sätta plintar i våra grävda hål. Behöver jag säga att mitt hålgrävande mottogs väldigt glatt. Det var en skitbra kärlekspresent.
Imorgon är det min dag. Min och massa mammors dag. Det är min andra någonsin. Sambon har väl tagit på sig ansvaret för dagen så att Grodan slipper. Men det är väl att vänta sig åren framför mig att få teckningar med klotter på som föreställer en ko fastän det inte alls går att se att det är en ko. Så får man sitta där och säga
- ÅÅåå så fin.
Börjar också inse att jag på riktigt kommer att tycka det. Kommer tycka att Grodans hårda klotter kommer vara hur fint som helst. Haha. Sjukt.

Skitsamma. Jag har inte tid till det här. Jag måste bajsa. Och så måste jag gå igenom listan av helgjobb och börja beta av.
Ha en fin helg på er.

Morris

Ja, helgjobb suger FETT säger hon som jobbade jour var femte helg i tio år. Nu gnäller jag över att jag behöver jobba lite i morgon eftersom jag ligger efter, tänk vad perspektivet ändras. Skönt att veta tycker jag! Och bra att du jobbar helg när det är trist väder! :)

2011-05-28 10:31:59

Moot

GO GIRL. Vad kul :-)

2011-05-28 10:41:28

Dorizzz

topp tio! Wohoooo!

2011-05-29 12:48:34

Malena3

Vad roligt med jobberkännande!!!

2011-07-04 18:36:26


Info
Namn
Jazz
Född
-
Hemstad
Stockholm
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-12-27
Antal texter
1 076
Övrigt
Jag fyller 43 år 2018.
Har två barn. Sambon blev Man när prästen vigde oss.

Vi bor halvvägs ut på landet. Bland åkrar, ängar och grusvägar.

De senaste 4 åren har livet gett oss prövningar som fått mig att ompröva vad som är viktigt i livet.
Det har gjort mig lite mer ödmjuk till tid, plats och rum. Gett mig nya perspektiv om vad som är viktigt.
Men det har också gjort mig rädd.
Jag väntar på nästa käftsmäll och tror att om vi planerar framåt i tiden så är det som att be om dåliga nyheter.

Allt får mig att sakta ändras. Till något bättre? Förmodligen inte. Men till något lite annat.
Valspråk

Face it... jag är den jag är vare sig jag vill det eller inte