Vad är det för mening?

Moot 2011-03-01 07:54 (7 kommentarer)
Stod och tittade i kylen igår och det var tomt.. måste fylla på. Det är som ett jädra ekorrjul..jobba, äta, städa (inte så mycket) men man får ju aldrig någon belöning? Stod där och stirrade i kylskåpet och tänkte "varför finns jag"? På riktigt? Vad gör jag för nytta? Tiden bara går och man håller sig vid liv så länge man kan och sedan dör man. Kommer det någon belöning då? Just nu känns det ialla fall helt meningslöst. Många med barn säger att det är meningen med livet men det vettesjutton. Jag har vänner med barn som jag anar känner samma hopplöshet. Det är ju helt sjukt.. man kämpar hela tiden för... ingenting??

Tur jag har ett kul jobb i alla fall...så jag kan fylla på kylen ibland.

Bonita!

Jag tror man måste hitta sin egen mening med livet. Sin alldeles egna. Annars kommer man alltid att leta och söka efter något bättre. Kanske, om livet inte blir som man vill, får man byta "mening". Man måste finna ett värde i det man har även om man inte får det man vill.
Det tror jag.
Fast jag har banne mig inte kommit på hur man gör det.

2011-03-01 08:38:14

Peppar

Jag känner igen mig. Har känt så fler gånger än jag kan räkna och många gånger låtit tanken fortsätta ner i svindlande bråddjup. Men ibland - när jag är i skogen eller ute vid havet, när jag leker med min systerdotter, när jag möter en människa som ser mig och som jag kan se - känner jag också väldigt tydligt att det finns ett sammanhang, att jag förstår hur allt hänger ihop och hur magiskt det är. De där små magiska glimtarna och ibland mer varaktiga skimren får mig att orka. Vilja se mer. Trots att vardagen ofta är fullständigt meningslös och grå och ensam.

2011-03-01 10:40:24

Anni

Jag förstår ofta mening i relation till andra. Att bli berörd i ett bra samtal, att känna gemenskap med de andra på en körkonsert eller nåt sånt kan ge ett ögonblick av lycka. Tror man måste ur sej själv och sin egen lilla bubbla. Därmed inte sagt att man måste bo ihop med nån eller ha barn för att vara lycklig. Bara att man måste hitta saker som man blir glad av och känner livet i sej av. Och det har jag lättare att göra när jag glömmer fundera och istället gör nåt för nån annan i ett sammanhang. Ibland tror jag ensamhet kan göra det svårare för man kan behöva hjälp av nån annan som visar på det man inte själv ser.

2011-03-01 11:31:53

Anni

Jo och så har jag en tanke till. När allt känns helt meningslöst då brukar jag tänka att vilken förändring som helst är bättre, för det kan inte bli värre. Det kan oxå öppna upp dörrar, förändring blir en möjlighet mer än en risk och då blir jag mindre rädd att våga prova andra vägar. Några av mina lyckliga stunder har varit när jag tänkt "äh vad fan, det kan bara gå åt helvete" och gjort nåt i alla fall. Det händer mer och man blir mer levande när man går på gränsen mot det okända. Meningslöshet kan ibland vara brist på nya intryck.

2011-03-01 11:34:53

Dorizzz

Om du bara visste hur stor betydelse du har i MITT liv. Kompis! Vår relation är jättestor och viktig för mig.

2011-03-01 12:28:56

Moot

TAck för era ord!! Ibland tänker jag att jag skall sluta skriva här men vad gjorde jag utan er???

@Bonitan: sant.. men jag har inte kommit på vad det är heller :-(

@Peppar: jag vet vad du menar men det var sååå länge sedan jag kände ett sånt där ögonblick att allt bara är en grå massa nu :-(

@Anni: du är klok. Jag har ju gjort såna saker.. packade en resväska och flyttade till ett annat land t ex. Jag vet inte. Det käns som kickarna är slut

@Dorizzz: dina mail är dagens höjdpunkt - det vet du :-)))). KZZZZZZ

2011-03-01 20:49:20

Bonita!

det är ju så.. ett man blir beroende av det här gänget..
kram till dig Moot.

2011-03-01 21:15:19


Info
Namn
Moot
Född
-
Hemstad
Norrort
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-07-06
Antal texter
851
Övrigt
Valspråk

I have tasted the flavours of life and it sure aint vanilla!