Outside my comfort zone...

Moot 2011-02-13 08:37 (5 kommentarer)
shit jag har ju glömt att berätta om det galna körbesöket jag gjorde i veckan tillsammans med mitt kvinnliga nätverk.

Vi gick på en "prova på" gång hos en kör här i Stockholm. Jag älskar att sjunga!! Jag gick i diverse kyrkokörer som liten och har sjungit i en av Sveriges bästa Barbershop körer så jag var på toppenhumör och tyckte att det skulle bli jätteskoj!

OK nu vill jag först säga att om någon känner sig träffad av beskrivningen nedan så är det ingen kritik... utan detta handlar om mig och i vilka situationer jag känner mig bekväm.

Vi kommer alltså in i denna sal där körledaren har någon slags batikskjorta och gabardinbyxa.. Alla körmedlemmar står i strumplästen och en kavalkad av plysch och palestinascarfs slår emot mig i regnbågens alla färger. En grupp av 4 unga kvinnor står brevid körledaren och tindrar med ögonen (helt klart besatta). Körledaren är kanske i 45 års åldern och hans fru ser ut att vara runt 20 och gravid med andra barnet och finns på plats för att hålla ett vakande öga på honom...

Vi börjar med att ta sin granne i hand och stå och "humma" (redan här är jag på väg att packa ihop och gå). I nästa steg skall man MASSERA sin närmsta granne??? Nä jag blir tokig på sånt där. Jag vill inte bli tvingad till närkontakt med andra människor.. jag var där för att sjunga! Mitt i allt skulle vi jaga varandra runt golvet....Så där pågick hela kvällen och jag var helt knäckt är vi skulle gå därifrån.

Jag vet att många tycker att det är bra att prova på nya saker utanför den sfär där man känner sig bekväm. Fine - MEN jag är snart 40 år gammal och jag har provat på en hel massa saker och jag vet vad jag är bekväm med nu och vad jag gillar. Livet är kort och jag vill foka på det som får mig att må bra.

Själva sjungadet var kul dock även om halva kören inte kunde sjunga... och vi sjöng indiska bönsånger eller något liknande.

Oh well - en kväll jag aldrig kommer att glömma och TROTS all galenskap så blev jag sugen på körsång igen. Men under lite mer ordnade och Moot-anpassande former ;-)

Malena3

Ha ha! Älskar beskrivningen av ledaren och hans groupies! Later ingenting fôr mig heller för den delen. Skynda dig nu att hitta en annan kör!!

2011-02-13 09:10:43

tori

Ha, då är ändå barbershop den körstil med mest konstigheter för sig som jag nånsin har provat. :)

2011-02-13 10:34:57

Moot

@Malena3: tihi det var ganska roligt att se på faktiskt
@tori: haha ja det kanske skiljer sig från kör till kör ;-)

2011-02-13 10:47:23

.jag

FY vad hemskt, jag hade verkligen inte heller känt mig bekväm!

2011-02-13 11:23:13

crackgrrrl

*suck*

hade nog vant i dorren...

2011-02-13 17:37:13


Info
Namn
Moot
Född
-
Hemstad
Norrort
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-07-06
Antal texter
851
Övrigt
Valspråk

I have tasted the flavours of life and it sure aint vanilla!