back home

.jag 2010-12-29 21:52 (1 kommentar)
jamen efter vad som kändes som tusen och åter tusen saker som gick fel och satte sig på tvären satt vi åtminstone på tåget. så öppnade jag väskan och insåg att våra hotellbokningspapper låg kvar i bilen. jag hade lagt alla viktiga papper i en plastficka, med viktiga papper menades också kopior på hundarnas vaccinationsintyg, och när vi var och lämnade dom på pensionatet så plockade jag ut kopiorna och lät plastfickan ligga bredvid väskan eftersom det var en massa bök att få ut hundarna och deras korgar och mat och grejer ur bilen, mr S' bil, en kombi, som vi normalt använder när hundarna ska med, står fortfarande och väntar på att någon verkstad ska öppna, och det kändes som att hela baksätet var fullt av hundar och selar och burar och gud vet allt. men hundarna blev i alla fall avlämnade, och vi körde vidare till järnvägsstationen, hittade långtidsparkeringen, jag gick och betalade och mr S tog väskorna, vi köpte biljetter och klev ombord på tåget som helt lägligt gled in på stationen bara ett par minuter senare. och när vi satt där kollade jag min väska och insåg att den jävla plastfickan INTE låg där. PANIK! men vi är nog dom första som faktiskt åtminstone en gång blivit tacksamma över vädrets påverkan på kollektivtrafiken den här vintern, för tåget kom inte iväg som det skulle eftersom det behövde hackas bort is någonstans, så vi flög av igen. tack och lov, annars hade vi stått där och inte kunnat utnyttja vårt betalda hotell, eller jag vet inte riktigt hur sånt funkar, det hade kanske gått att lösa på något annat sätt, men det stod i alla fall väldigt tydligt att detta papper skulle visas upp när man checkade in. nu bor jag inte så ofta på hotell, så jag vet inte hur noga sånt är, men det känns ju trist att behöva testa det i skarpt läge och ännu tristare att behöva betala ett hotellrum två gånger.

ja, hur som helst så kom vi med nästa tåg och sen gick resten av resan bra. vi har ätit gott, sovit länge, kollat på david lynch-utställningen (väldigt speciell, men inspirerande) och lite annat smått och gott. och vi kom hem med tåg som inte var försenat, bilen hade inte blivit stulen, hundarna hade skött sig på pensionatet och även om det bara var 14 grader inomhus eftersom vi hade skruvat ner elementen innan vi åkte så hade i alla fall inte elpatronen lagt av under tiden vi varit borta, och värmen fick vi rätt snabbt upp igen när vi eldade i vår FÖRNÄMLIGA kamin.

(men till våren får vi nog börja titta efter en ny panna, den vi har nu är nästan 30 år gammal och visst, den kanske håller i tio år till (men den kan lika gärna gå sönder i morgon), men det är för stressigt att ha de här avbrotten och vara tvungen att lägga halva dagar på att jaga reparatörer och pussla så att någon kan vara hemma när de sedan väl har tid att dyka upp. nu är det ju inte pannan i sig som har krånglat, utan brännaren, men det är ju ändå ingen optimal lösning. så hejdå 100 000 eller vad det nu kan gå lös på, men det är väl bara att se glad ut och hoppas att ingenting går sönder förrän det blivit lite VARMARE. PLEASE!)

nu sitter jag här och är trött, fast ändå inte. nacken värker som helvete, en kombination av att sova i för mjuk säng och bära väskor och lite allmän stress. jag ska snart ta en citodon och läsa lite deckare. imorgon ska N och jag gå på bio och på fredag ska vi avrunda året med att passa lille A, så det blir väl förhoppningsvis en rätt stillsam historia.

over & out

Moot

Låter som ni har haft det bra :-). Jag skulle tro att både flyg och hotell går bra utan bekräftelser nu för tiden MEN jag vill alltid ha med mig för att vara säker haha.. svårt att bryta såna vanor.

2010-12-29 22:08:54


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.