möhippegrubbel

Corn 2010-12-18 21:23 (10 kommentarer)
Framåt juni ska en av mina äldsta, bästa vänner gifta sig. Och det är jättefint förstås. Och som äldste och bäste vän så känns det som att jag förväntas dra ihop möhippa.

Inbjudan är inte utskickad men jag och övriga tjejgänget (vi har dålig kontakt nuförtiden allihop, och ses max en gång per år och har extremt gles kontakt däremellan, nu menar jag allihopa, sen finns det konstellationer inom gruppen som håller ihop - som jag och min bästis, då) fick ett utskickad gruppmejl med en slags förvarningsinbjudan redan i september. Då stod det bland annat "vi är väl för gamla för möhippor nu, tycker jag" så jag liksom glömde bort det där.

Men sen fick jag ett mejl av hennes fästman, där han erbjöd sig att hjälpa mig med datum och e-postadresser till andra, nyare kompisar som jag inte har koll på. I september! Är det bara jag som tycker att det känns tidigt, brukar man vara ute sådär nio månader i förväg inför en möhippa?

Och nu våndas jag lite. Jag är INTE organisatorisk, jag orkar INTE dra ihop nåt jättestort, med risk för att låta som en dålig kompis. Jag har varit med på tre möhippor inom det här gänget tidigare och det har alltid varit påkostat och rätt avancerat och superorganiserat, med excel-ark som har skickats fram och tillbaka och dunderdisciplin och en som har betalat alltihop och hållt total ordning.
Men jag är så KASS på sånt!

Någon i gänget skickade ett gruppmejl till övriga gänget, alltså utom själva blivande frun, och föreslog att vi kanske kunde vara uppe här hos mig, i norrland, vilket kändes som en jättebra idé, men då svarade en annan "vi kan väl ta hänsyn till de som har småbarn! det blir ju jättelångt!", men det blir kanske 50 mil, jag har flera gånger åkt både 50 och 60 mil trots att jag hade småbarn då, nu är det en enda som har en bebis. (jag vet, jag låter bitter, men det är lite så att när jag fick barn och gifte mig var det ingen big deal för nån, det hände inget runt det, överhuvudtaget, och jag åkte en massa ändå och var med på allt fast jag var fattig och mammaledig, jag la lätt ut 2000 kronor per sån där möhippa och påverkade hela ekonomin i ett par månader efteråt. bara för att jag så klart gärna ville vara med.)

Plus att när övriga har ordnat sina möhippor har nästan ingen haft barn, bara jag, men har flängt och farit ändå, nu har de andra lite småbarn (och då är det oftast väääldigt omständligt alltihop, förlåt, men det är lite så), jag har stora barn, jag har massor av jobb, jag vet ärligt talat inte hur jag ska hinna eller ha råd.

Fast jag VILL förstås ordna nåt. Det är en jättejättefin och nära vän till mig. Allra helst skulle jag vilja kidnappa henne och själv ta med henne till nåt spa en hel helg, eller nåt. Jag tror inte att hon vill att det ska vara för big deal heller.

Huh. Jag är ingen projektledare. Hur gör man?

Pocks

Jag fattar precis ditt dilemma - och dina tankar. Jag skulle känna lika. För gamla är ni inte - men det är ju en av dina bästa bästa gamlisar, så gör något som du tror att hon skulle uppskatta. Det behöver inte vara avancerat och vrålpåkostat - det bästa är bara att träffas och umgås och få ett tillfälle tillsammans bara ni. Jag kan hjälpa dig att spåna! Kram!

2010-12-18 22:32:15

ikapiika

alltså, gör det som du skriver i slutet!, kidnappa henne själv och ta med henne till något spa själv, eller med de som är närmast. Låt någon annan ta över och göra jättemöhippa. Visst det är jättekul med stora organsierade grejer men jag hade sådär 15 pers på min möhippa och hade mest dåligt samvete att jag inte hann prata med alla det hade kanske varit trevligare med olika mindre grejer.

2010-12-18 22:36:32

Anni

Det låter bara jobbigt med såna där krångliga saker. Håller med ikapiika - bättre att göra nåt enklare, så ni får mer tid tillsammans.

2010-12-18 23:55:18

Jazzie

Jag är lite kluven inför en hippa. Jag tycker den har flera funktioner. Att mön ska få träffa sina tjejkompisar som betyder något för henne, ja visst. Men också för att samla ihop de tjejer som ska på bröllopet. Ofta är det ju människor som kommer från olika håll i möns bekanskapsnät. Jag har alltid uppskattat möhippor där man får träffa alla tjejerna som ska på bröllopet. Speciellt på de bröllop där jag varit ganska ensam att komma från mitt håll. Sen har såna bröllop också blivit de roligaste.

Men. Med det sagt, så kvarstår ju ditt problem. Som projektledare skulle jag säga att om du inte vill planera upp allting själv, dela ut uppgifter till tjejerna. Förklara att du inte har tid att hålla på med mängder av tyckande och tänkande. Så, de som har fått uppgiften får komma med förslag. Du samlar in förslagen och meddelar hur hippan ska bli. Punkt.

Jag var på en hippa då vi fick hela programmet färdigt. Ingen fråga, hur, när, hur mycket. Utan bara "Detta ska ske...." Sen var det lite upp till var och en om de var villiga att ställa upp. Jag tyckte det var en helt schysst deal.

Jag vet inte om du skapar bästa förutsättningen för ett trevligt bröllop om du kidnappar henne och håller henne för dig själv. Även om hon skulle uppskatta hippan vet jag inte om hon skulle uppskatta vänner på sitt bröllop som kände att de inte fick vara med.

2010-12-19 00:41:11

Moot

Så klart skall din bästa vän få en hippa. MEN var smart!!! Blanda inte in en massa som skall få bestämma utan gör en plan, bestäm en plats och ett schema och ta fram pris. Skicka sedan ut en inbjudan - de som kan komma kommer och de andra får vara utan. det är en mardröm att försöka få igång något där alla skall tycka till!!! Go girl!!! KRAM

2010-12-19 08:46:39

Molly

Bra idé med spa. Kan ni inte ta nåt som ligger "mittemellan", så att alla får åka, men kanske en kortare bit? Inte så mycket att styra med, om man bokar nåt sånt.

2010-12-19 10:10:02

Corn

hej! tack för era åsikter. Det ÄR svårt alltså!

Jazzie: hm, det är också en fundering, ska ALLA kvinnor som kommer på bröllopet bjudas? Det är inte ett stort problem nu, det är inte så att vi är stora olika vänskapskretser utan det är gammelgänget och sen två till som blir bjudna (varav en bor utomlands och förmodligen inte kan ta sig till en möhippa) så den där funktionen att det är till för att vi ska lära känna varann går bort lite. Nästan alla känner redan varandra.
Fast kusiner, mostrar, sånt? Ska man se till att de också bjuds? brudens mamma?

2010-12-19 13:47:59

Pocks?

Corn> Nej! Inte alla om det är stort. Nu frågade du inte mig men det går ju fanimej inet att rodda. Och det blir så stort att det inte blir tillfälle att umgås.

2010-12-19 21:08:13

Corn

Nä, det är klart, det går kanske inte. Men man vill inte glömma nån heller. Alltså av kompis-art. Kusiner kan väl få slippa kanske... :)

2010-12-19 21:22:26

Jazzie

Nej. Jag har nog inte varit på något hippa där mostrar och mammor är med. Utan vänner. Och ibland flickvänner till de killar som är BRUDENS vänner. Inte brudgummens. Men jag säger som Pocks, det funkar inte om det bli för stort.

2010-12-19 21:22:50


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-10-03
Antal texter
1 138
Övrigt
Valspråk

Jag tar ett helvete i taget.