lilla i-landsproblemet

.jag 2010-11-30 08:54 (5 kommentarer)
alltså, ibland behöver ju inte problemen vara sådär jättestora för att de ska kännas lite jobbiga. mr S och jag har som lite tradition att åka till köpenhamn någon gång mellan jul och nyår. förut, när vi bara hade S-hunden, så brukade vi lämna honom till en fd arbetskamrat till mr S, men det är lite mycket begärt att de ska ta hand om valpen också. inte för att han är besvärlig, men eftersom han är rätt benägen att utforska omvärlden så är det inte bara att släppa ut honom på tomten och tro att han kommer att stanna där. S-hunden är däremot fullt nöjd med att få leka med fd arbetskamratens hundar (som aldrig lämnar tomten) och kräver därför inte någon passning.

vid något tillfälle sa Z, min fd sommarjobbare, att hon jättegärna passade våra hundar (hon har själv två stycken). det var ju jättesnällt tyckte jag, och jag tackade helt översvallande och föreställde mig att vi skulle kunna komma och lämna hundarna hemma hos henne. men hon tyckte att hon hade alldels för liten lägenhet för det, hon menade istället att hon skulle komma med sina hundar och bo hos oss under tiden vi var borta. jag vet inte, folk kanske gör så, men jag kände bara ett massivt motstånd, jag vill INTE att någon annan människa ska vara i vårt hus när vi inte är där. inte för att vi har några skamliga hemligheter, men det känns liksom...integritetskränkande på något sätt. men det känns ju svårt att säga utan att det blev personligt, så jag sa ingenting alls, och sedan bestämde mr S och jag att vi skulle lämna hundarna på hundpensionat istället. men man vill ju inte lämna sina ögonstenar till vem som helst och vi känner inte till jättemånga pensionat, jag fick ett rekommenderat på brukshundklubben men det visade sig ha stängt mellan jul och nyår, och det enda som vi egentligen känner till råkar vara samma som Z:s hunddagis. och lämnar vi hundarna där så får hon garanterat reda på det eftersom hon INTE ska vara ledig i mellandagarna, och då känns det som att vi inte vill att hon ska passa våra hundar. och det vill vi ju egentligen inte heller, men det behöver ju kanske inte framgå, man vill ju vara lite smidig.

ja, det är ju inga jättebekymmer, jag ska försöka snickra lite på en vit lögn som bygger på "nej, vi ville inte störa dig såhär i julfirandet"...men det känns lite JOBBIGT. dagens i-landsproblem, antar jag.

AnnA

Jag hade inte heller velat ha en ganska främmande person, boende hemma hos mig. Förstår dig fullständigt.

2010-11-30 10:17:55

Moot

Synd jag inte bor närmare... de hade fått bo hos MIG. Jag vill inte heller ha främmande människor i mitt hus (lägenhet). Inte konstigt alls .-)

2010-11-30 10:45:41

Anni

Men är det så farligt att säja det då? Att det handlar om att bo hos er, inte om att ni inte litar på att de kan ta hand om valpen. Hade det varit jag, hade jag velat veta varför, då är det klarspråk och raka rör, mindre risk att bli sårad.

2010-11-30 17:23:27

crackgrrl!

ALDRIG att jag skulle vilja ha nagon som bodde har och tog hand om Angel. Hur kan hon ens forutsatta att det ar OK..?

Jag tycker absolut inte att du skall saga som det ar; anledningen ar sa klart att eftersom hon bara forutsatte att det var helt OK for er, kommer hon sannolikt bli skitsur och ta illa upp over sanningen. Det ar enklare att bara saga nagot i stil med "tack snalla du for erbjudandet, nu har vi bokat plats pa hunddagiset eftersom det blev enklare sa". Vad som var "enklare" behover ni inte ga in pa i detalj.

2010-12-01 04:48:11

.jag

@Anni: såklart borde det vara enklast att bara säga som det är, problemet är att Z är otroligt lättstött. t ex hade hon frågat en av sina kompisar om denne kunde passa hennes ena hund en dag, och så kunde kompisen inte det, och Z blev jätteupprörd, inte för att kompisen inte kunde, det hade hon förståelse för, men vid minst tre olika tillfällen har hon sagt att "jag tycker det är dåligt av T, hon kunde ju åtminstone hört av sig till mig och frågat om det hade löst sig" och sedan var det nästan som att de inte var lika bra kompisar efter det, pga av detta, och jag känner mest att nää...hänger man upp sig på såna (i min värld) småsaker och gör det till en personlig grej, då kan man nog bli väääldigt upprörd över en sån här sak. jobbigt :-/
@Moot: flytta hit vetja! :-)

2010-12-01 07:50:50


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.