Day 08 – A moment

.jag 2010-11-17 16:39 (inga kommentarer)
jag och någon annan.
du är vacker.
det är något visst omkring oss; frusen musik, kylig höstluft och gulnande löv mot solsken och klarblå himmel och det blir fel på något sätt, luften går inte att andas men det spelar ingen roll för plötsligt står du där och är bara så vacker.
när solen får ljuset i dina ögon att skimra, när ditt leende smälter frosten i min blick och får mig att mjukna om så bara för de få sekunder då våra blickar möts.
du är vacker och det är inte alls meningen att jag ska känna så här. du tillhör alltid någon annan; jag ägs oftast av ingen alls. vi är inte till för varandra och ändå möts vi alltför ofta för att allting bara ska vara en slump. jag anstränger mig för att glömma men plötsligt står du bara där som om ingenting har hänt och jag försöker känna det jag kände då, men oftast känner jag ingenting alls.

en gång var det annorlunda. en enda gång försökte du se in i mig och jag var inte alls vacker, jag var inte som du. och livet var alldeles för mörkt och vi sökte bisarra sanningar som inte fanns någonstans;
det är längesen nu.

du går förbi mig på väg någonstans och du säger någonting till mig och jag svarar inte. mina ord räcker sällan till och jag orkar aldrig hitta på några nya, men du märker ingenting för dina tankar är redan någon annanstans och din blick är riktad mot horisonten; du har sett en annan soluppgång som jag är för blind för att lägga märke till. men det spelar ingen roll, vi är bara skuggor i varandras liv och jag har redan glömt allt det där som aldrig fick hända; jag tänker aldrig på det längre.
men en dag som denna, när du går i solen och är så där vacker, då kan jag vilja minnas allt det där som vi hade men som egentligen aldrig tillhörde oss. när tiden flammade i förbjudna lågor som förtärde hunger och drack törst. när du log, när du var vacker.

du. du är så jävla vacker,
men det är inte jag.

(1983)

Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.