En bra dag på hela taget

Jazzie 2010-10-18 20:27 (8 kommentarer)
Idag åkte spiralen ut. Inte så att jag ville det, men enligt gynekologen så satt den inte optimalt. Hon trodde att den borde skydda mot graviditet, men eftersom jag lider av mens stup i kvarten, så ansåg hon att den gjorde bäst i att bli borttagen. Det tyckte jag med.

Hon ville inte sätta in en ny med en gång. Jag ska fundera lite på hur jag vill ha det på den fronten, men det känns tungt. Sprialen har inte känts bra. Utöver blödningarna så har jag ju haft ont också. Jag är verkligen inte sugen på mini-piller. Vanliga p-piller eller andra hormonpreparat är inte möjliga val för mig. Hormonsprial skulle kunna funka, men jag är faktiskt inte supersugen på det. Inte nu.

Men, skit i det. För jag har redan lagt det åt sidan. Dagens stora grej är att jag nu har gått ner 5,4 kg hittills. Jag har förlorat mer än 5% av vikten. Och nu börjar jag kunna känna det på kläderna. Det känns så jäkla nice. Jag har fortfarande rätt många kilon kvar tills jag är tillbaka till min vikt innan graviditeten. Men jag känner mig så sjukt taggad och har inte haft någon riktig motivationsdipp alls än så länge.

Moot

Åhhhh GRATTIS (till minus KG alltså)!!!!! Varför inte minipiller??? Berätta gärna :-) Inte bra??

2010-10-18 22:01:44

Edith

Säger bara: Persona p-dator. Bästa grejen ever! :)

2010-10-18 22:07:41

.jag

snyggt jobbat!

2010-10-19 06:43:56

Mysan2

Jag har hormonspiralen och trivs bra med den.

2010-10-19 08:08:04

annabell

Jag har också en p-dator och den funkar väl bra. Fast grejen är ju att man ändå måste komplettera med något annat, om man inte vill leva i avhållsamhet under vissa perioder.

Stickorna är ganska dyra och jag tyckte det funkade bättre att komma ihåg att kolla om man behövde kissa på sticka på morgonen och fixa med det innan jag hade en liten L som hojtar eller står bredvid när jag är på toaletten.

Allra mest användning har jag haft av den när jag ville bli gravid, då var den skitbra eftersom den visar de dagar man är mest fertil...

2010-10-19 08:21:37

Malena3

Jag säger bara hormonspiral! Jag är inne pa min tredje, tycker att det är genialiskt! I motsats till klassisk spiral minskar det blödningarna!

2010-10-19 13:29:19

Jazzie

@Moot Jag gillar inte minipiller därför att jag tycker de stör min kropp. De skyddar nog väl, men om jag inte tar dem vid ungefär samma tidpunkt varje dag så får jag lätt mellanblödningar. Det tar mig alltid 3 månader med mycket mellanblödningar innan kroppen ställt in sig. Och sist jag använde dem så tappade jag all sexlust. Det har inte hänt förr, så det är ju inte säkert att det händer igen i och för sig.

Om jag fick välja helt fritt så skulle jag faktiskt helst vilja ha ett preventivmedel helt utan hormoner. Eftersom jag och Sambon vill få ett till barn så småningom så skulle jag vilja vara fri från hormoner så att när vi vill börja pröva igen så behöver man inte bry sig om att hormonerna ska lämna kroppen.
Nu vet jag ju att det sällan tar så väldigt lång tid. Så i det stora hela är det kanske inte ett jätteproblem. Men om jag fick välja helt fritt, så är valet hormonfritt.

2010-10-25 23:02:28

Moot

@jazzie: ahh tack för info. Funderade om det var något annat som jag hade missat :-): äter själv minipiller och det funkar ganska bra. Men japp... hormonfritt hade verkligen varit det optimala. Men jag törs inte sluta för jag får ju migrän och blir sängliggandes i 2 dagar när jag får mens :-(

2010-10-26 10:11:19


Info
Namn
Jazz
Född
-
Hemstad
Stockholm
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-12-27
Antal texter
1 076
Övrigt
Jag fyller 43 år 2018.
Har två barn. Sambon blev Man när prästen vigde oss.

Vi bor halvvägs ut på landet. Bland åkrar, ängar och grusvägar.

De senaste 4 åren har livet gett oss prövningar som fått mig att ompröva vad som är viktigt i livet.
Det har gjort mig lite mer ödmjuk till tid, plats och rum. Gett mig nya perspektiv om vad som är viktigt.
Men det har också gjort mig rädd.
Jag väntar på nästa käftsmäll och tror att om vi planerar framåt i tiden så är det som att be om dåliga nyheter.

Allt får mig att sakta ändras. Till något bättre? Förmodligen inte. Men till något lite annat.
Valspråk

Face it... jag är den jag är vare sig jag vill det eller inte