Inget för vegetarianer

Anni 2010-10-17 21:04 (5 kommentarer)
Skriv om din soppa idag, sa KV. Vaddå soppa? Det var en köttGRYTA! Ett långkok, som blev jättegott! Så det så! Här står man och lagar mat en hel eftermiddag! Tur att JAG blir imponerad av mej, för han verkade inte fatta vidden av denna bragd. Men han tog hand om disken i alla fall. :-)

Här får ni receptet vare sej ni vill eller ej:
Man köper en massa grytbitar (nöt) på extrapris på ICA, bryner dom och låter dom sedan koka i ett par timmar i buljong, lagerblad, peppar, vitlök, gul lök, morotsbitar, potatis och lite annat jox. Då blir det som kalops ungefär, men utan kryddpeppar och vad det nu är som gör såsen mörk. Sen äter man detta med färskt baguette-bröd, doppat i såsen. Med ett litet glas rödvin till! Mums!

Nu är jag jättesugen på SIAs lakritsglass till efterrätt, sån där oval halvlitersförpackning. Konsum hade bara vanilj och blåbär. Amatörer! I vilda cravings fick jag istället rafsa åt mej en näve lakritsbåtar bland lösgodiset. En klen tröst, men dock lakrits.

För en stund sen fick jag ett SMS från min kusin. Vi hörs inte så ofta, så jag blev jätteglad och ringde upp. Hon ville be mej om en tjänst. ??? sa jag. Jo, för många år sen stickade jag en sjal till hennes mamma (min moster) och detta kom hon ihåg. Nu lever inte min moster längre, men min kusin kom ihåg den där sjalen. Hon hade velat ha kvar den som minne, men giftas-morbror hade hunnit göra sig av med den, så nu undrade hon om jag ville göra en ny likadan till henne. Så det är klart att jag ska fixa. Hoppas jag har kvar mönstret därhemma och hittar det efter alla år bara. Det är kul att sticka! Det är inte ofta jag gör det nuförtiden, men ibland bara kliar det i fingrarna. Det här ska bli kul!

Imorgon ska jag försöka släpa mej till jobbet igen. Trött, andfådd och hostar, men hade ingen feber idag, så jag antar att jag borde kravla mej ur sängen.

Bonitan

<3

2010-10-17 21:09:33

Moot

Mums för GRYTA. Men jag väljer nog vanilj och blåbärsglass till efterrätt ;-)

2010-10-17 22:36:43

ikapiika

Jag kokade också gryta idag, med lite vin i såsen och jox. Kokade 4 timmar och köttet bara ramlade sönder så mört blev det, nams.

2010-10-17 22:59:07

crackgrrl!

nej, inget for vegetarianer... men ett glas rodvin skulle jag kunna tanka mig just nu. mot snabbkopet! :)

2010-10-18 01:52:36

Dorizz

Mmmmm, jag brukar ställa in den i ugnen på låg värme halva dagen! Mört sa Piff, Mört sa Puff.

2010-10-18 12:31:17


Info
Namn
Anni
Född
-
Hemstad
Västkusten
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-07-12
Antal texter
1 442
Övrigt
Valspråk

Lev livet levande!