måndagsröran

.jag 2010-10-04 09:00 (1 kommentar)
måndag och jag är ASTRÖTT, det känns som att det är mycket som tar energi just nu, energi som inte riktigt finns från första början. livet är inte dåligt, men vissa saker får helt orimliga proportioner, vissa tankar bara mal och mal och kommer inte riktigt vidare, och så nattsömnen som verkligen inte är vad den borde vara. allting blir liksom lite skörare på något sätt. men det vänder väl.

min sommarjobbare har ju fått fast tjänst på en annan avdelning här på jobbet och jag är verkligen glad för hennes skull. samtidigt börjar hennes och min relation bli lite ansträngd. när vi jobbar ihop är det jag som styr upp vad som ska göras och hur det ska följas upp, det är jag som tar ansvar, fattar beslut och verkställer. hon tar väldigt lite egna initiativ, men det har ändå funkat bra för oss att jobba ihop eftersom hon mer har varit en extraresurs som ska täcka upp det jag inte hinner med under högsäsongen. och hon är otroligt arbetsvillig, men det krävs lite att hon blir "satt i arbete", och det har hon blivit av mig.

men nu har hon fått jobb på en avdelning där det lite mer förväntas att hon ska vara självgående. och det fixar hon inte riktigt, och samtidigt vill hon väl visa att hon visst fixar det, vilket innebär att hon kommer till MIG och frågar om precis allting, vilket stör mig rätt mycket. jag får hela tiden hänvisa till hennes nya kollegor och hennes nya chef och säga att det är DOM hon ska fråga, inte mig. men det går tydligen inte riktigt in, eller om det är att hon inte vill visa sin osäkerhet inför dom, eller avslöja att hennes så kallade branschkompetens, den som fick hennes chef att anställa henne, i själva verket nästan enbart har byggt på att hon har hon jobbat med och gömt sig bakom mig.

och så känner jag mig lite taskig som inte hjälper henne, men vadfan, det ÄR inte mitt jobb och framför allt har jag inte den tiden till mitt förfogande. och jag känner hur det tar en massa energi att gå omkring och känna sig lite småtaskig.

ja. lönen då, till slut tackade jag ja till alternativet med 2000 i år och 1000 nästa år. det känns inte riktigt ok, men ja, något får man ju välja och det lär ju visa sig i efterhand om det var rätt eller fel val.







Moot

Du måste ha gjort ett bra intryck på henne eftersom hon litar på dig. Men jag förstår det är lite irriterande.

2010-10-04 20:22:00


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.