Blodet rinner

Lisasan 2010-09-30 22:25 (2 kommentarer)
Sitter här och är lätt Panocod-snurrig. Ikväll gick det inte längre, jag var tvungen att käka tunga piller för smärtan i bröstet. Alltså det här är löjligt, jag börjar snart bli en vandrande läkarbok i kapitlet amningsproblematik. Mjölkstockning, inflammation i bröstet, dåligt jäkla flöde, sår och sprickor, svamp på bröstvårtorna och nu till råga på allt svamp i mjölkgångarna. Egenhändigt ställd diagnos förvisso, men allt stämmer och det finns liksom inte mycket annat det kan vara. BVC-sköterskan håller med.

Läkaren jag träffade på akutmottagningen igår höll dock inte med. För Daktar som man smetar på på bröstvårtan är ju så effektivt så det kan minsann inte finnas någon svamp kvar. Han ansåg att brännvärken som kommer direkt efter amning skulle försvinna om jag bara smetade på lite bedövningssalva innan jag ammade. Jo tjena, för bedövningssalva bedövar ju verkligen djupt inne i bröstet. Eller vänta nu... eh. Det är sårigt och jävligt och när jag förut skulle ta bort amningsinlägget för att börja amma forsade det förstås blod, trots salvor och smet hade inlägget fastnat i huden och ännu ett nytt färskt sår revs upp. Känns sådär lagom kul att servera lillan bröstmjölk med blod i. Jag började i stället amma med silikonnapp utanpå för att det inte skulle komma så mycket blod, men det resulterar bara i att hon inte suger ut tillräckligt mycket. Och sist jag använde sån fick jag mjölkstockning så jag skippade det efter några minuter.

Nu är jag så jäkla less på det här. Jag vill amma, jag tänker fan inte ge mig när jag klarat det så här långt, men det börjar bli riktigt riktigt jobbigt. Och kan någon skriva ut medicin för att bli av med svampen i mjölkgångarna, tack?

I morgon ska jag ringa amningsmottagningen.

Anni

Men så jobbigt ska det väl inte behöva vara? Du vet att barn överlever rätt bra på tillägg oxå... Du är inte en sämre mamma om du inte ammar.

2010-10-02 23:17:32

Lisasan

@Anni: Nej det ska ju inte vara så. Det värsta är att jag verkligen inte vill ge upp, utan jag vill ju kämpa på och försöka få det att fungera. Det är bara så mycket motgångar hela tiden :/

2010-10-03 21:16:14


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2001-08-09
Antal texter
660
Övrigt
Valspråk

Sing while you may