curses on the backyard

.jag 2010-08-17 20:25 (6 kommentarer)
men åååh, det finns så mycket idioter. grannar till exempel. vi bor grannar med ett äldre par, pensionärer och perfektionister. inte ett ogräs finns i deras trädgård, gubben går till och med och rensar bort tusenskönorna i gräsmattan. gräsmattan är alltid nyklippt, rabatterna rensade, trädgårdsmöblerna i rät vinkel och så vidare. vi pratar ibland lite över staketet sådär som man tydligen måste göra (och som jag hatar) när man bor grannar, och det är alltid lite besvärligt. igelkottar som bajsar på gräsmattan, katter (andras) som bajsar i rabatterna, hunden (deras) som krafsar i samma rabatter, och så ogräset förstås, OGRÄSET som alltid ligger på lur, redo att slå till när man minst anar det. och nu hade de fått en häxring i gräsmattan också, och kastanjen hade fått en sjukdom och skulle dö, lika bra att såga ner den med en gång.

nu råkar det vara så att vårt trädgårdsland gränsar till deras tomt. eller det trädgårdsland som förra ägarna anlade när de var i sin krafts dagar, som nu mer är en ansamling ogräs eftersom det funnits annat att prioritera. tidigare i somras påstod gubben att det var något som luktade på vår sida och bad mr S kolla så det inte låg något dött djur bland buskarna. det gjorde det inte, och vi har inte känt någon lukt. nu idag så påstod de att det fortfarande var något som luktade förfärligt illa, att det stank så mycket att de inte kunde sitta ute. och vi har inte känt ETT ENDA DUGG. mr S erbjöd dem att komma över och kolla och lukta på vår sida, men det var inte intressant utan de stod där och ältade, vad kunde det vara, vad kunde det vara? ja, inte fan visste vi, hade det varit en sån stank att de inte ens kan vara ute så borde vi ju känt NÅGOT tycker man ju, det är ju inte alltid så att vinden ligger på åt deras håll. ja, men så småningom kröp det fram att de tyckte att vi nog skulle ta och rensa upp bland allt "skräp" (ogräs) på vår sida. fast de sa det inte rätt ut, utan i ordalag som "ja, jag la ju täckbark här på min sida, och då förstod F (förra ägaren) att han måste göra något på sin sida också" och "ja, det är ju inte roligt att se när ogräset kommer" och jag blir så TRÖTT på folk som bara står där och liksom hackar utan att komma till saken så på ren jävelskap höll jag bara med om allt utan att egentligen säga något mer än att nej det är ju inte roligt med ogräs och täckbark har man ju hört ska vara bra och yadayadayada, jag kan hålla på i evigheter och NI KOMMER INGENSTANS. säg gärna "men för fan, det ser för jävligt ut på er sida" så kan jag svara "ja, det gör det för vi har inte haft tid". säg "när tänker ni egentligen börja rensa ogräs" så kan jag svara "till våren" och säg "jag tycker att ni ska såga ner almen på er sida av staketet för det blåser in almfrön på min perfekta gräsmatta" så kan jag svara "det var ju tråkigt, vi får fundera på hur vi ska lösa det". men stå inte bara och hacka fram halvkvädna visor och tro att jag tänker leka någon jävla gissningslek med vuxna människor. SJUNG UT.

tur man har hypodea-säkerhetsventilen när man retar sig så blodet kokar. over and out.

tori

Men ååååh. Jag blir irriterad på håll här. Hatar sånt.

2010-08-17 20:36:42

crackgrrl!

hatar sadana manniskor. det ar val for fan bara att saga vad man vill ha sagt.

sa typiskt den generationen.... 60+ och darikring. aldrig att man bara saga nagot obehagligt rakt ut och sta for sin asikt - nej, krypa runt i cirklar och hinta hinta hinta i all evighet, det ar tydligen the shit.

stackare... du far val sta ut for grannsamjans skull. ;)

2010-08-17 21:09:33

Dorizz

Haha! Det är ju för FAN er tomt!

2010-08-18 13:50:57

AnnA

Hoppas han kliver på ett kvastskaft ;)

2010-08-18 14:23:43

Hoppzan?

Mohahaha, då skulle dom bott granne med mig! Jag har KIRSKÅL!! Som jag inte rensat bort, så nu har det gått i frö...
Och jag har en jätteplätt i gräsmattan av bara tusenskönor - det är ju vackert!
Och vaddå igelkottsbajs? Jag skulle vara överlycklig om det fanns igelkottar här.
Håller f.ö. med om allt vad gäller att prata ur skägget.

2010-08-19 13:29:12

.jag

@Hoppzan: vi har också kirskål i mängd, dock skövlade vi det mesta innan de gick i blom, men man ska uppenbarligen inte vänta sig någon tacksamhet från grannarnas sida för det. helst ser de väl att vi dränker hela trädgårdslandet i round up (vilket jag är övertygad om att de har gjort på sin sida).

2010-08-22 17:42:37


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.