Getingdödare

Jazzie 2010-08-06 15:19 (2 kommentarer)
Med två Mcenroe, elektriska flygsmällor som ser ut som tennisracket, går jag på jakt ute på alltan. ALLA getingar ska dödens dö. Efter att ha stuckit mig i fingret ligger vi nu i krig. Getingarna och jag.

Sambon skrattar åt mig och tycker jag ser lite fånig ut i saggiga trosor, solkig amnings-bh och viftar med mina racketar medan jag tufft sjunger "Everybody was kung fu fighting - hugh " Men jag menar att han ska vara lycklig över att leva och bo med den värsta getingdödaren sen Djingis Khans tid.
Sambon vet när det inte är lönt att argumentera utan ler och säger att han älskar mig. Jag intar en krigisk postition och säger
- Jag vet!

Grodan har börjat äta potatis. Han är väl inte helt övertygad om att det här med potatis är en sån bra idé från sina föräldrars sida. Men verkar beredd att se vart detta leder. Men han är klart skeptisk.

Jag beställde böcker från Bokia. 3 stycken böcker. Först en bok till syrran. "Växa och upptäcka världen" Jag har ju fått låna mitt exemplar, men tycker det är bok så pass bra att ha till hands att den inte är värd att dela på. Inte när boken kostar 41kr att köpa. Så jag skickade efter ett ex till henne.
När jag ändå var i bok-köpar-tagen passade jag på att titta på andra böcker.
Kajsa Ingmarssons bok "Bara vanligt vatten" hade kommit i pocket. Jag höll den i handen när den var ny som inbunden och blev jättesugen att läsa den. Men bestämde att jag skulle vänta tills den kom i pocket. Det har den alltså gjort nu. Klick, klick så var den också beställd.
Sen tittade jag på topplistan av böcker som fått bra recensioner av läsare. På listan fanns "Skumtimmen" av Johan Theorin. Jag och Sambon läste hans "Nattfåk" förra sommaren och båda gillade den duktigt. Kul tänkte jag. Då tar vi en till av honom.
86kr skulle de ha för den pocketen.
Vad dyrt!! tänkte jag. Men valde att rycka på axlarna och beställa boken.

När paketet kom låg mycket riktigt Skumtimmen i lådan. Men bokstäverna vara stora och radavstånden dubbelt eller trippelt. Boken var lövtunn, trots de stora bokstäverna som inte ens upptar hela sidan.
- Vad är det här? undrade jag.
Vi vände och vred på boken och Sambon hittade det tryckta i hörnet "Lättläst"
- Jaha, då har jag väl råkat beställa sån där specialbok för dyslektiker och andra som har svårt att läsa, sa jag.

Och det hade väl funkat fin. Jag kan läsa böcker med stor text. Jag kan även betala 86 kronor för en bok. Men när jag sökte på Bokias hemsida och hittade en annan pocket-version av boken (pris: 45 kr) som hade fler sidor än vår levererade bok så insåg jag att detta inte bara var en bok med stor text, det var en nedbantad version av historien också.
Och se, det funkar INTE.

Ska jag läsa en bok vill jag läsa så som författaren skrev den. Så jag mailade Bokia. De sa hoppsan och har ändrat på hemsidan. Så nu står det tydligt att det är en lättläst verstion av boken. Och givetvis kan jag ju retunera boken.
Jag kollade på posten.se och kom fram till att 22kr kostar porto. Bokia tar 19kr per leverans. Så för de två böcker jag behåller - 19kr. Retunera boken - 22kr. Få den rätta boken - 19kr.
Det är 60kr i bara frimärken. Det tackar vi för.

Jag har mailat och frågat om Bokia tänker stå för något utav porto-avgifterna. Vi får se vad de svarar. Det suraste är att jag plockade boken från Recensions-toppen (som jag i mailet till Bokia stavade Recentions-toppen. Hahaha.. jag var upprörd) Och alla recensionerna är av en fulla versionen av boken. Så det verkar ju lite dumt att lägga upp länken till den lättlästa versionen då. Tycker jag.

Nåja. Nu ska jag ut och död några getingar och läsa ut den bok jag håller på med. "Roms portar" av Conn Iggulden. Första boken av 4 eller 5 om Julius Ceasar.

Anni

Getingdödaren in action! Det låter sevärt! :-D

2010-08-06 16:04:45

monchichi

Bokia, är det bokus du har som näraffär då? De har väl nåt alternativ som gratis frakt om man väljer att hämta boken på uthämntningsställe.
Kajsas bok är f.ö väldigt bra =)

2010-08-17 12:07:57


Info
Namn
Jazz
Född
-
Hemstad
Stockholm
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-12-27
Antal texter
1 076
Övrigt
Jag fyller 43 år 2018.
Har två barn. Sambon blev Man när prästen vigde oss.

Vi bor halvvägs ut på landet. Bland åkrar, ängar och grusvägar.

De senaste 4 åren har livet gett oss prövningar som fått mig att ompröva vad som är viktigt i livet.
Det har gjort mig lite mer ödmjuk till tid, plats och rum. Gett mig nya perspektiv om vad som är viktigt.
Men det har också gjort mig rädd.
Jag väntar på nästa käftsmäll och tror att om vi planerar framåt i tiden så är det som att be om dåliga nyheter.

Allt får mig att sakta ändras. Till något bättre? Förmodligen inte. Men till något lite annat.
Valspråk

Face it... jag är den jag är vare sig jag vill det eller inte