Turistat

AnnA 2010-08-05 18:03 (2 kommentarer)
Onsdagen ägnade pojken och jag åt att turista. Vi gillar slott, gamla möbler och historiska vingslag. Alltså besökte vi Tjolöholms slott. Det är inget speciellt gammalt slott. Faktiskt ett av de sista som byggdes i sverige, stod klart 1904, med dåtidens ultra moderna bekvämligheter. De hade rinnande vatten, centralvärme och el dragen i hela slottet! Frun lade in heltäckningsmatta på ovanvåningen och för att städa köpte hon en dammsugare. Den vägde 1 ton och drogs av hästar upp till slottet när den skulle användas. 40 m slang skickades in genom fönstret till rummet som skulle dammsugas. En hårfön hade hon också. Den drevs av fotogen och en brinnande låga! Vete katten om jag vågat torka håret där ;)

Radistationen i Grimeton fick också sig ett besök. Det är den enda radiostationen som finns kvar i sitt slag. Ett av världsarven faktiskt.

Rundan avslutades på ett alldeles förträffligt café ute på landet. Det låg alldeles ute i ingenting och hade vi inte blivit tipsade hade vi aldrig hittat dit. Ett pittoreskt ställe med röda hus och vita knutar. Pelargonerna dignade och på gården stod fina cafébord och stolar uppställda. Vi var långt ifrån ensmamma. Förundrad över att så många hittat dit. Vi inmundigade sanslöst goda smörgåsar på hembakt bröd och till efterrätt cheescake på jordgubbar och rabarber. Himmelskt gott!

Kvällen avslutades i tv-soffan med ett avsnitt av Miss Marple. Vet inte om en dag kan bli mycket bättre?

Nu ska jag hälla upp en martini drink och spela lite sims3.

Ha en skön kväll!

ikapiika

Åh, vi var på Tjolöholm i fredags. En mycket trevlig sysselsättning på en regnig dag. Jag älskar tjolöholm, vi var där nästan varje år när jag var barn.

Maken var i Grimeton när vi var på kattutställning i söndags. Liten värld.

2010-08-05 19:18:17

AnnA

@ikapiika, mycket trevligt även när solen skiner :) Lustigt sammanträffande, inte bara en utan 2 ställen!

2010-08-05 20:17:14


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2006-09-25
Antal texter
1 211
Övrigt
Valspråk

Inget är så illa, att det inte kan bli värre..

Utmärkelser
  • Lövtävlingen 2007