Fascinerande FK

Lisasan 2010-07-19 11:25 (6 kommentarer)
Det är så lustigt hur FK's handläggare kan vara så enormt olika. Den här våren har jag fått tilldelat mig en helt fantastisk handläggare. Ringde nyss för att meddela lite hur prognosen ser ut för min del, och hon var så himla trevlig och tillmötesgående. Hon förklarade att hon inte var så insatt i föräldraförsäkringen, men undrade ändå om jag ville att hon skulle räkna lite på det så jag vet hur mycket jag kommer få ut. Sån kanonservice, och så trevligt. Hon frågade till och med om jag ville ha pengar redan på fredag, trots att utbetalningsdag är måndag. Och ja det är ju inte fel sa jag, så hon skulle lägga in utbetalningen idag i stället, bara för att vara snäll!

Värre var det för några veckor sedan. Jag ringde då växeln för att få komma till någon som kan just föräldraförsäkringar, eftersom jag hade specifika frågor för just det. Fick mig mer eller mindre en utskällning (efter mer än 200 personer före mig i kö och väldigt lång väntan). Personen i andra änden kunde inte förstå varför jag inte frågade min egen handläggare om vad det nu var jag undrade, för det fanns minsann ingen anledning att ringa någon annan på FK. Min handläggare är ansvarig för allt! Fast jag visste ju att det inte stämde, specifika föräldraförsäkringsfrågor måste ju vara bättre att en expert inom det området svarar på.

Men i alla fall, det är så märkligt. Jag har verkligen haft tur med min handläggare den här våren. Inga problem med sjukskrivningar, utbetalningar eller kontakter med FK. Man hör så mycket skit om FK, men sällan något bra. Förmodligen finns det mängder med bra och trevliga människor på FK, precis som min handläggare, men dom försvinner bland alla idiotärenden och idiothandläggare man hör talas om. Synd att det ska vara så. Jag önskar verkligen att alla som måste ha kontakt med FK får en sån handläggare som jag haft!

zmilla

Jag har legat däckad med ett diskbråck en gång i världen. Min handläggare då visste inte till sig för att hjälpa mig. Rehabiliteringskostnader ska delas mellan arbetsgivare och FK - men när min arbetsgivare inte var intresserad av rygginstitutet så tyckte hon att FK skulle stå för det. Och så blev det. Ett halvår efter ryggis ringde hon mig och kollade hur det var med mig - och konstaterade att hon fick göra något så ovanligt som att avskriva ett ärende. Lycka till avslutade hon vår kontakt med. Så jo, det finns bra människor där med. =)

2010-07-19 13:12:49

Lisasan

@zmilla: Det lät ju som kanonbra service, precis så vill man ju att alla handläggare ska vara!

2010-07-19 23:45:37

Pocks?

Jag har också bara haft sån tur som du har. Det finns därmed många sådana - jag har både varit sjukskriven och föräldrarledig och samma sak med Frasse. Har alltid funkat snabbt och smidigt för oss. Men så där är det med alla myndigheter: man är utsatt och minsta fel blir stort och så blir handläggaren/utredaren halshuggen. Visst finns det många surkart och äppelskrutt där med, men de allra flesta människorna har ändå en drivkraft att göra ett gott jobb. Grattis. Å snart är pyret här!

2010-07-20 12:30:59

Lisasan

@Pocks: Låter bra, fler såna vill man ju veta att det finns!

2010-07-21 18:01:14

Betty

Nämen nu måste det ju ha kommit en bebbe? Jag är så nyfiken!

2010-07-31 20:44:42

morsan

Undrar också

2010-08-03 14:35:46


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2001-08-09
Antal texter
660
Övrigt
Valspråk

Sing while you may