when I was hungry and it was your world

.jag 2010-07-15 20:42 (inga kommentarer)
idag har vi varit i stan och uträttat cirka en miljon ärenden, vilket tog jättelång tid och gjorde mig nästan panikslagen för det var så helvetesvarmt och så mycket folk överallt. så när vi kom hem fick vi ligga i trädgården och dricka te och läsa ett par timmar och sedan har vi städat. nu är det kväll och vi ska snart äta lite kvällsmat och slappa i tv-soffan. några hyllor blev inte uppsatta idag (heller), men allt material är åtminstone införskaffat. och så har vi varit på banken och gjort en saftig extra-amortering på huslånet, och det känns ju fint.

imorgon åker vi till my home town. min mamma ringde innan och frågade när vi tänkte åka, och jag sa att vi tänkte se till att komma iväg någon gång efter lunch. då påstod min mamma att jag sagt att vi skulle åka tidigt för att slippa den värsta värmen, vilket jag verkligen inte har sagt. tanken är ju i och för sig logisk, men förra gången det kom på tal så sa jag "vi får se, vi har inte bestämt något än" och resten är en ren produkt av min mammas fantasi. men det vägrade hon gå med på, och dessutom blev hon jättesur över att vi inte skulle komma så tidigt som hon hade förväntat sig. jag vet inte varför, för vi gör ju aldrig någonting tillsammans ändå. på lördag är det kalas och mina syskon med familjer kommer, men imorgon händer det absolut ingenting, vi ska bara sitta där och glo på varandra och försöka hitta på någonting att säga. det är ju någonting att se fram mot, verkligen.
och så kan hon fan inte bara RESPEKTERA att jag säger att vi ska köra efter lunch, utan försöker med "jamen ni kan väl komma så vi kan äta vid två-tre någonting" och jag orkar inte tjafsa utan säger att jo, det kan vi nog och tänker snarare tre än två, för det tar tre timmar att köra dit, men då kontrar hon genast med "ja, se då till att komma iväg senast elva", och när jag säger att vi får se, för vi har lite att göra här hemma innan vi kan komma iväg så kan hon inte bara SLÄPPA det, utan måste veta vad det är som är så viktigt och varför vi måste göra detta när vi har semester och yadayadayada. JAG ORKAR INTE.

och tänk, TÄNK om jag någon gång skulle kunna få göra som mina syskon. att min mamma säger att kalaset börjar klockan ett, och så kan man komma klockan ett, stanna några timmar och sedan åka därifrån igen. utan att behöva ha en anledning, utan att behöva förklara sig, utan att få höra hur asocial man är, utan att få tusen kilo skuld i present.

men det är som det är.

Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.