Nattlig svalka

Anni 2010-07-14 00:51 (1 kommentar)
Vi sitter på innergården, mitt i natten. Äntligen börjar det bli lite svalka i luften och jag kan andas igen. Jag sitter här och skriver på datorn och KV har tänt ett ljus och skriver för hand i ett block. Det är nästan mörkt, bara några lampor över dörrarna som lyser upp. Kyrkklockan slår, grannarna pratar innanför en öppen balkongdörr, annars är det helt tyst.

Jag försöker fånga tankar, formulera vad jag egentligen känner, men jag får inte fatt i orden.

Idag på jobbet var vi ett par stycken som badade på lunchen. Det är fördelen med att jobba inom gångavstånd från en badplats. Sen gick vi tillbaka och när jag kom in på mitt rum var jag lika svettig igen. Satt på ett möte på eftermiddagen och höll på att somna, det var över 30 grader varmt i konferensrummet. T o m hon som höll i mötet var helt mosig, så det gick rätt fort tack och lov. Ingen orkade ställa frågor eller diskutera.

Jag känner hur värmen gör mej mosig. Jag blir dummare, tankarna flyter trögare och jag orkar inte ta tag i saker. Jag har slutat träna sen jag flyttade hit. Nu skyller jag på värmen och det är ju iofs ett gott skäl. Jag sover sämre också när det är så varmt och det gör mej också tröttare än vanligt. Men ändå – jag blir konstig.

Å ena sidan är jag jättetrött och vill bara ligga raklång i skuggan och flämta, men å andra sidan är jag full av frustration och fastnad energi. Det gör mej deppig utan att jag kan se nån egentlig anledning. Jag längtar hem, vill ha semester, är svettig, vill ut på landet istället för att koka i asfaltsöknen.
Och samtidigt trivs jag ju här, det funkar bra med KV, gården är jättefin, kollegorna är snälla på jobbet, jag har inget att klaga på. Det var ju det här jag längtade efter när jag satt där i min småstad och gnällde över att det aldrig hände nåt.

Nåja, efter att ha ynkat mej lite för KV gick jag in och skurade golven och badrummet. Slet i en timme, så svetten skvätte omkring mej, sen vred jag ur T-shirten och tog en kall dusch. Nu känns det lugnare i själen, energin har fått utlopp. KV flydde till sitt favoritfik och tog betäckning och kom hem lagom när stormvinden lagt sej. Nu luktar det Ajax och jag har lugnat ner mej. Jag är förmodligen inte riktigt klok, men galenskapen är ju rätt konstruktiv ändå, det blir åtminstone rent och fint hemma. Och tro inte att KV slipper undan. Tids nog ska han få massera min nacke.

Dorizz

:)

2010-07-14 15:36:51


Info
Namn
Anni
Född
-
Hemstad
Västkusten
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-07-12
Antal texter
1 442
Övrigt
Valspråk

Lev livet levande!