Dra den bakåt och skit på den

kicko 2010-07-02 10:27 (9 kommentarer)
Ja, det är vad en kompis uppger att HON skulle ha bett tomten göra i mitt läge. Och de ord jag suttit och småflinat åt i bakhuvudet under förmiddagen medan idioten framhärdar sin ståndpunkt att han inte tänker prata med mig för att jag betett mig som ett dagisbarn och höjt rösten mot honom i diskussioner (hade han bara låtit mig prata till punkt utan att jag gjort det hade vi sluppit DET momentet, men det var det enda som funkade ju). Att frysa ut nån är tydligen vuxet och moget som fan. Grow a pair...

Eftersom vi bara praktiserar och inte är anställda går det tydligen inte att göra så mycket åt, så jag tänker flytta till ett annat rum, njuta av att få ett fönster, leende upprepa mantrat i rubriken och glömma att karln finns några rum bort.

Tappade allt hopp om nån förbättring och stöd igår när jag tog upp det med min handledare här och han replikerade tomtens utläggning om att han tänkte svara på jobbfrågor men inte hade nån lust att prata om helgplaner och annat med "Ja, det kan man ju inte kräva av nån". Idag blev han riktigt upprörd när jag frågade om han verkligen MENADE att det var ok att ignorera en medarbetare i allt annat än direkt jobbrelaterade frågor, för det hade han minsann ALDRIG sagt. När han lugnat ner sig återberättade jag vad jag hört och han förstod, men sa att det var inget han menade.

Men sen var det som bra med det - inget att göra åt, vi får undvika varandra helt enkelt. Det blir nog bra med det, hej och hå.

Fy fan vad kompetensutvecklad jag känner mig.

Verkligen.

(och min vana trogen kan jag ju inte låta bli att ta på mig skulden nånstans mitt i allt. Om jag bara. Om jag bara inte. Det är ju uppenbart att jag inte klarar av att vara bland folk utan att hoppa på dem. Jag är glad att jag står på mig mer idag än vad jag gjort tidigare. Jag önskar att jag gjorde det lite mindre likt en terrier ibland)

Koala Lena

Men ge dig, knäppis! Det är inte ditt fel och jag har svårt att tro att du hoppar på folk på det sättet så de behöver bete sig sådär. Han är ett stördo helt enkelt och hör sen! <3

2010-07-02 11:48:53

Jazzie

Det är så himla trist när sånt där händer. För det går liksom inte att göra så mycket åt. Och givet att handledaren duckar. Alltid. Så märkligt.

2010-07-02 11:52:48

zmilla

Ok, du gjorde fel när du höjde rösten. Fundera på vad du kan göra i ett liknande läge en annan gång. Gå sen vidare.
DU kan inte ändra alla fel tomten ägnar sig åt. DU kan inte ändra alla fel din arbetsledare gjort. Du kan, för arbetsledaren påpeka vilka fel du upplever att han gjort och lämna det där.

Du är mänsklig. Du hamnar i affekt ibland. Du gör fel. Lev med det! Lär och gå vidare. Gör nya fel nästa gång och lär lite till. Men framför allt - gå vidare! Att låsa fast i allt du inte gör rätt alla gånger är att kräva det omänskliga av dig. Obra och ogörbart. Gå vidare hjärtat - som människa. Erkänn dina fel, fundera över hur du kan göra annorlunda och bli den du vill vara.
Jag älskar dig som du är. Mänsklig och dan. <3

2010-07-02 12:08:38

Anni

Något som talar för din klokhet är att du reflekterar över vad som gick fel och försöker jobba med dej själv. Undrar om tomten gör detsamma? Förmodligen knappast.

Jag har då aldrig sett dej hoppa på nån, men jag kanske bara har haft otur?... Nåja, då kan åtminstone ingen kalla dej hopplös i alla fall!

KRAM!

2010-07-03 00:29:54

kicko

@Jazzie: Ja, märkligt, det där. Lustigt att liksom ta tag i det lite halvt oxå, kan jag tycka. Att lyfta fram frågan bara för att säga att det inte finns nåt att göra liksom. Och eftersom inget tydligt markerats om motsatsen tycker jag fortfarande signalerna är att det är ok att bete sig som tomten gör.
@Koala Lena och @zmilla: tack. =)
@Anni: otur vet jag inte om jag skulle kalla det. Jag KAN bli rätt rabiat, framför allt mot äldre män som liksom klappar mig på huvudet och tycker att jag inte fattar nåt. *host*

2010-07-03 22:55:56

Paula

Jag säger MER terrier, mindre svälja skit!!

2010-07-05 11:34:36

Mucklan2

Äldre män behöver ofta någon att klappa på huvudet när DE inte fattar något. Jag tror det känns bättre för dem då. Men man kan ju önska att de skaffade hund eller nåt istället för det brukar ju vara mer uppskattat av hundar att bli klappade. Annars håller jag med Paula, mer terrier. Oftast är man alldeles för snäll och benägen att ta skit. Om inte annat så för att man blir överrumplad och inte är beredd.

2010-07-05 11:51:37

kicko

Nu har jag eget rum och fått mer gjort på en dag än hela förra veckan... fantastiskt vad skönt det är! dessutom känner jag mig lite som en skit som inte stack in huvudet till tomten och talade om att vi gick iväg på fika på eftermiddagen (och det var det nog ingen annan som gjorde heller)... å andra sidan har han ju rätt tydligt markerat var han står, så han är säkert bara glad över att slippa.

2010-07-05 14:56:41

Bonitan

strunt i tomten - det är inte säsong för tomtar nu iaf...

2010-07-05 23:21:33


Info
Namn
Kicki
Född
-
Hemstad
Nkp
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2003-02-13
Antal texter
803
Övrigt
Valspråk

Never underestimate the power of human stupidity

Utmärkelser
  • Hypodeas jultävling 2005
  • Lövtävlingen 2006
  • Lövtävlingen 2007