Grodan har fått flickvän

Jazzie 2010-06-04 21:31 (5 kommentarer)
Grodan har gått och blivit kär. Så där riktigt kollrigt förälskad. Han har inte ögon för någon annan än henne och jag tror man kan säga att de är ihop.

Fröken det rör sig om hänger ihop med ett litet gäng som är Grodans kompisar allihop. Ett gäng som han gillar generellt. Även om hennes närvaro så klart höjer hela gruppen i sin helhet. Men det är schyssta killar och hon är trevlig. Lite tystlåten, men trevlig.

Gänget hänger för det mesta ovanför skötbordet. Men de håller inte på med trimmade moppar och sånt ohyfs. Utan de hänger där och .. tja, hänger. Det är en humla, en slända, en prickig blomma, en (vad jag tror) fästing och så flickvännen. Den finaste. Den röda fjärilen med stora vita prickar på vingarna.
- Mamma, hon är finast, kan Grodan hänga på min axel och grina. Finast!

Finast gillar nog Gordan också. Han blir alldeles till sig när de träffas. Han pratar om allt möjligt, även om han tenderar att börja svamla. Och så skrattar de ihop, Finast och Grodan. De skrattar mycket. Men de är som de flesta nyförälskade, det är bara de som tycker det är roligt. Ingen annan fattar något alls.

Som mamma får man passa sig. Man får inte säga att han har flickvän, då är man pinsam. Man får inte säga saker som "Vilken söt lite pillesnopp du har"
Finast kan ju höra och då vill Grodan bara dö för allt är så skämmigt.

Grodan har fler kompisgäng. Även om gänget som hänger vid skötbordet är nog det gäng jag gillar bäst. De är schyssta och behandlar Grodan schysst. Gänget i babygymmet är lite mer matchokillar. Det är grabbig stämning och jag tror de retar Grodan ibland. För helt plötsligt blir han bara jätteledsen och vill hem till mamma. Jag frågar och då säger han bara att de är dumma.
Och jag tror de är lite dumma. Ni vet hur det är med ett gäng grabbar som hänger på gymmet hela dagarna. Det blir en låg nivå på alltihop liksom. Jag tror de retar Grodan för att han har flickvän. Ingen av grabbarna på gymmet har det, så de retas väl om tjejbaciller och sånt där kan jag tänka mig.

Sen har han ju Tummen. Tummen hänger mer åt bilbarnstolen till. Tummen och Grodan pratar inte så mycket. De är såna där härliga kompisar som bara gillar varadra och kan vara med varandra i långa stunder utan att säga något. Det behövs inte. De förstår varandra ändå. Tummen är bra för Grodan. Tummen har ett lugn som man som mamma gillar i sin sons vänner.

Grodan har även trubaduren som är en Kanin. Kanin spelar bara en låt, men det är den bästa låten tycker Grodan. Tror det är John Blund-låten. Men jag tror faktiskt inte att Grodan och Trubadur Kanin är så väldigt bra vänner. Grodan bara gillar låten och så fort Trubadur Kanin inte spelar så har de inget att säga varandra.

Bland alla Grodans vänner är det ändå Finast som är den bästa av dem alla. Hon har inga fel. Hon är perfekt. Ljuvlig. Rolig. Söt. Fin. Finast.
Hon säger så bra saker. Och Grodan blir alldels sprallig och fnissar. Hon ger honom en slängkyss och Grodan får kippa efter andan. Det är roligt att se honom så kollrig. Så kär. Så förälskad.
- Mamma hon är finast, gråter han och klänger sig fast om min hals när vi går därifrån. Finast mamma.

ikapiika

Hurra!, Vilken underbar text.

2010-06-04 22:10:57

Bonitan

Vad man missar när man inte bor ihop med små grodor.
Håller med ikapiika. Fast jag vill nog använda ordet ljuvlig istället ;-)

2010-06-04 22:18:21

AnnA

Åh :)

2010-06-05 07:53:31

Anni

Sötaste och roligaste mamman! Du skriver så bra!!!

2010-06-05 10:58:10

Dorizz

Vilken fantasi!!! :D

2010-06-06 13:11:53


Info
Namn
Jazz
Född
-
Hemstad
Stockholm
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-12-27
Antal texter
1 076
Övrigt
Jag fyller 43 år 2018.
Har två barn. Sambon blev Man när prästen vigde oss.

Vi bor halvvägs ut på landet. Bland åkrar, ängar och grusvägar.

De senaste 4 åren har livet gett oss prövningar som fått mig att ompröva vad som är viktigt i livet.
Det har gjort mig lite mer ödmjuk till tid, plats och rum. Gett mig nya perspektiv om vad som är viktigt.
Men det har också gjort mig rädd.
Jag väntar på nästa käftsmäll och tror att om vi planerar framåt i tiden så är det som att be om dåliga nyheter.

Allt får mig att sakta ändras. Till något bättre? Förmodligen inte. Men till något lite annat.
Valspråk

Face it... jag är den jag är vare sig jag vill det eller inte