dagens trivialiteter

ikapiika 2010-06-01 16:38 (inga kommentarer)
Gabos operation gick bra igår. Själva ingreppet tog väl en dryg halvtimma sen sov han resten av dagen med några avbrott för att kolla att allt var ok samt för att inta lite föda.

Idag har han varit hemma för att vila upp sig och det behöver han inte göra fler dagar. Nuff said.

Jag har fått en finne på näsroten precis där glasögonen normalt sitter så idag har jag linser. Jag använder mina linser ungefär en vecka per år. Den veckan då jag är och åker skidor och behöver ha skidglasögon på mig som inte glasögonen passar under. Jag fick en rejäl dos linser via den "plan" som maken var med i när vi bodde i SF så det har inte känts konstigt att öppna ett paket för en veckas användande, dessutom börjar hållbarheten gå ut.

Jag påminns dock varje gång jag använder dem om varför jag övergick till glasögon för sådär tio år sedan. Jag ser ju inte alls på långa vägar lika bra. Jag har ganska stor astigmatism och även om jag har toriska linser så hoppar de ju omkring lite lite när jag blinkar och världen blir suddig. Dessutom har jag samma styrka på båda ögonens linser men inte på båda ögonen... jag minns faktiskt inte om det var tänkt så men alla linser jag har kvar är lika. Kontentan är att jag ser väldigt mycket bättre på ena ögat. Det blir nog glasögon imorgon. finne eller ej.

Kvällen bjuder på en klassfest i ett närbeläget grönområde. Det är knyt och jag har gjort maffiga chokladmuffins med vit choklad i. Jag hoppas de går hem.

Inget Otello-rep idag alltså. kors i taket!!!

Åh, jag glömde nästan. Förra sommaren fick jag två jättefina solstolar av makens farmor och farfar. Härliga robusta gamla grejor om än i ett lite nött skick. Nu har jag börjat fixa i ordning stolarna och har fått den ena klar. Den är nu målad i en klarblå färg och är verkligen så himla fin. Den står ute på vår plattsättning på framsidan och jag blir glad varje gång jag ser den. Dock var det ett rejält slit så jag blir inte lika glad när jag tittar på stol två.

Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-06-17
Antal texter
543
Övrigt
Disputerad specialist. Maka och mamma till två troll födda 03 och 06. Ägare till halvsunkig låda på kulle och fotbollsmammaSUV som får åka måånga mil varje dag.
Sjunger gärna men har (egentligen) inte tid. Äter hellre än lagar. Vin? ja tack!
Valspråk