40årskris light?

ikapiika 2010-05-16 18:09 (1 kommentar)
Jag håller på att stilla värdera mitt liv och dess mening. Jag vet inte om jag ska kalla det kris, för jag är rätt nöjd och känner inga omedelbara behov att ändra på något, mer en fundering om vilken riktning jag ska gå i framledes. Jobbmässigt, visst, men även livsmässigt. Jag försöker för tillfället göra allt utan att ge avkall på någon rolig del och det lär ju inte hålla i längden.

Jag vet att livssituationen där jag tillbringar 2.5h i bil varje dag är långt ifrån optimal men jag gör det för att jag tycker arbetet när jag väl är på plats är roligt och givande. I min branch finns det heller inte direkt några alternativ närmare därför uthärdar jag. Att byta branch är inte ett alternativ för tillfället. Det är för spännande just nu, efter valet i höst kanske situationen är en annan dock men den som lever får se.

Det jag dock vet är att vi har ett hem som är väldigt långt ifrån Feng-Shui och lugnande. Med två huliganer som drar fram i snabbare takt än man själv hinner plocka. Därtill kommer alla miljarders renoveringar och ändringar som vi skulle vilja göra på huset, inte att förglömma trädgården. Tanken att skaffa ett annat boende utan renoveringsbehov ligger alltid i luften... MEN vi trivs med husets läge och "potential", barnen har kompisar nära och det ena med det fjärde. Det jag skulle vilja göra är att anställa en snickare på löpande räkning med orden "fixa det bra..." men det lär ju inte funka, i varjefall blir det nog gräsligt dyrt. Vi skulle dock gärna vilja komma i kontakt med en bra arkitekt i Uppsala som kan ge oss ett förslag på hur man bäst utnyttjar husets potential. Om man har en plan har man ju något att arbeta efter ialla fall.

Sen funderar jag allvarligt på att hyra en kontainer och slänga allt skräp!!!

I stället för att fundera så mycket så shoppar jag. Gräsligt mycket. Jag vet inte om det direkt gör mig lyckligare men det är en rätt befriande känsla att för en gångs skull ha möjlighet att shoppa det man vill ha utan att behöva fundera så mycket på om man har råd eller inte. Det har inte alltid varit så.

Efteråt blir jag dock lite beklämd över övekonsumtionen. Vissa dagar vill jag hellre flytta ut på landet och gå i säck och aska, ägna min tid åt meningsfullare saker än att fundera på hur man bäst ser bra ut.

Annars sjunger jag mest Opera, det är kul, det vill jag göra mer.

Dorizz

Det är ganska överväldigande att bara läsa texten och inte leva den. Jag skulle också shoppa. :D

2010-05-17 12:25:05


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-06-17
Antal texter
543
Övrigt
Disputerad specialist. Maka och mamma till två troll födda 03 och 06. Ägare till halvsunkig låda på kulle och fotbollsmammaSUV som får åka måånga mil varje dag.
Sjunger gärna men har (egentligen) inte tid. Äter hellre än lagar. Vin? ja tack!
Valspråk