bilelände med lyckligt slut

ikapiika 2010-05-12 23:21 (1 kommentar)
I måndags när jag åkte hem från Bushen började bileländet låta konstigt, vibrera och ha sig. Inte kul. Igår behövde jag som tur inte bilen då jag fick skjuts till Stockholm och mötet där men idag var det dags att köra ut igen.

Bilen lät och skakade, lite mindre när jag gasade och inte alls när jag bromsade... Den lät även mindre vid skarpa vänstersvängar... hm...

Som tur är finns en av Sveriges bästa och trevligaste bilmekar längs min väg ut till Bushen. I en liten håla mitt ute i ingenstans finns han och klientelet är hela nordupplands SAAB ägare. Jag ringde honom när jag började närma mig och han lovade ta en kik på bilen, så när jag körde in på gården tog han över ratten och körde en sväng, kom tillbaka och sa att han trodde att ett hjul satt löst. Och myckert riktigt, vänster framhjul hade börjat skruva upp sig men alla bultarna satt som tur var kvar.

Så eländet var snabbt avhjälpt och jag fick som tur var hjälp innan hjulet ramlade av, det hade kunnat gå riktigt illa. Dock kände jag mig lite fånig att åka till verkstaden med en grej jag hade kunnat fixa själv. Ska ta och skaffa mig en sån där bultdragare med långt skaft.

Jag är hur som helst otroligt lättad och väldigt glad över att ha en sådan klippa till bilmek att tillgå. Nästa vecka är det dags för service. Jag hoppas inte mer elände dyker upp tills dess.

Dorizz

Precis samma sak hände oss över julen. (No pun intended - hjulen/julen, get it? Haha. :/ )
Kan fixas själv, men tänk om det varit något annat! Tur att du har mekanikern där!

2010-05-13 00:59:50


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-06-17
Antal texter
543
Övrigt
Disputerad specialist. Maka och mamma till två troll födda 03 och 06. Ägare till halvsunkig låda på kulle och fotbollsmammaSUV som får åka måånga mil varje dag.
Sjunger gärna men har (egentligen) inte tid. Äter hellre än lagar. Vin? ja tack!
Valspråk