Trade Finance Day

AnnA 2010-04-23 13:41 (2 kommentarer)
på börshuset i Malmö innebar mycket folk, massor av information och god mat. Framför allt var det intressant. Föredrag om internationell handel med svåra marknader som Ryssland, Arabvärlden och Kina ur finansiellt perspektiv var på tapeten. Men även faktiskt vissa europeiska länder, som har stora svårigheter med att finansiera sina behov. En del tycker detta är så tråkigt, medan jag suger in allt och tycker det är spännande. Tur att man är olika :)

Vi fick en bra bild ur helikopterperspektiv av Kommerskollegiet hur den internationella handeln ser ut nu, under finanskrisen och vägen ur den. Dessutom fick jag chansen att prata med likasinnade som sysslar med samma sak som jag. Trevligt!

Till hösten kommer ett seminarium om bankgarantier och de nya reglerna som träder i kraft i sommar. Och ja, jag längtar dit :)

Dorizz

Hoho. Pappa har jobbat i Kina, Ryssland och Indien de senaste tio åren. (Nyss hemflyttad från Indien... Jobbat i arabvärlden och näsatn över hela klotet innan dess...) Nu ska gubben gå i pension om 2 veckor...tänk vad mycket information han sitter på. Han borde jobba ideellt som mentor etc...

2010-04-23 15:19:34

AnnA

@Dorizz, det hade varit roligt att få en pratstund med honom. Han har säkert massor av erfarenhet att dela med sig av.

2010-04-27 09:52:23


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2006-09-25
Antal texter
1 211
Övrigt
Valspråk

Inget är så illa, att det inte kan bli värre..

Utmärkelser
  • Lövtävlingen 2007