This is my life now

Jazzie 2010-03-29 23:09 (6 kommentarer)
Livet är ganska litet och begränsat just nu. Allt snurrar i väldigt tighta varv och det sträcker sig inte många meter utanför vår lägenhet. Vi kommer ju inte ens iväg på långa barnvagnsprommenader eftersom Grodan inte ska vistas bland folk för mycket. Så det blir små prommenader runt om kvarteren i närheten mellan amningarna.

Förra veckan var det våffeldagen.
Sen 1999 har jag firat denna dag med pompa och ståt. Bjudit in folk och det har våfflas i goda vänners lag. 10 år utan undantag. Jag har sagt att våffeldagen är näst efter julafton. I år la jag inte ens märke att den var här. Fick ett sms på kvällen där grannen undrade om hon fick låna vårt våffeljärn.
- Oj, är det våffeldagen idag?

Haha. Inte ens våffeldagen tränger in i vår lilla bäbisbubbla. Så ha inga höga förväntningar att mina texter närmaste tiden ska handla om något annat annat än Groda, bajs och kräks och tankarna som snurrar om föräldrarskap. Sorry. Jag hade faktiskt satt upp ett mål att det inte BARA skulle handla om detta. Men va fan, vad ska jag göra? Jag har ju INGA andra intryck. De finns inte. Jag kommer inte ut. Jag träffar inte folk. Jag kan inte ens gå till biblioteket. Jag sitter här, eller strosar runt utomhus. Jag går inte ens in på Konsum och handlar om Grodan är med.

Grodan äter varannan timme. Så jag kommer ju inte speciellt långt utan Grodan. Ger vi honom nappflaska står han sig i 3 timmar. Men man vet aldrig helt säkert. Timmen mellan 2 och 3 är alltid lite osäker. Och jag kan ju inte sitta ute och amma. Så jag får ingen input utifrån alls.
Shit, jag som lovat att inte bli en morsa som snackar ungens bajs. Men här är jag nu. Min unges bajs är grejen. Det som finns i min värld. Även om kräks ligger högre på topplistan av ämnen jag har tillgång till.
Frotté är min bästa vän.

This is my life.
Sorry.
Jag saknar intrycken. Jag saknar världen. Men samtidigt är jag för full av mjölk och har för lite sömn i kroppen för att riktigt känna saknaden. Jag lever i en dimma som gör att dagarna klumpas ihop till varm och trögflytande kola. Det gör att allt känns väldigt bekvämt. Man flyter bara med. Gör inga försök att ändra livets tempo eller innehåll.
Så jag är på de flesta plan inte missnöjd med som det är. Jag är bara lite förvånad att bäbisbubblan är så otroligt kompakt och ogenomtränglig. Och hur begränsad man blir i tankar när ingen näring utifrån finns.

Jag vet hur jag har gett upp nyblivna mammor. Hur man som utomstående, ensamstående, barnfri inte orkat med allt bäbissnack. Jag inser att många av mina singelvänner kommer försvinna nu. Förhoppningsvis bara en stund. Tills bubblan spricker och livet blir lite mer varierat. Men jag vet ju förstås inte när den spricker.

Bonitan

När Grodan är så ny här i världen är det ju så här det ska va.

2010-03-30 07:06:53

Anni

Det är ju hormoner och grejor som gör dej sån för att Grodan behöver det. Det går över så småningom, njut av här och nu. Vi får väl stå ut så länge... ;-)

2010-03-30 08:30:08

ikapiika

Låt dig bara få vara i bubblan några veckor nu, det är så det ska vara. Om någon månad eller så kommer förhoppningsvis dimman att lätta lite och du och Grodan kan möta våren och resten av världen. Jag läser gärna med igenkänning.

2010-03-30 09:22:34

Dorizz

Hmmm. Jag stod själv inte ut i bubblan. ÄLSKADE (!!!) båda bebisarna, men bubblan bort. Jag ville UT, UUT, UUUUT! Tillbaka till världen, ut i världen. Ha intryck. Hungrade intryck. Våndades bubbla. Rastlös i bubbla. Krokade formligen fast unge i karbinhake och simmade till ytan. Bubblan dränkte mig.

TÄNK så olika man kan vara!

2010-03-30 12:25:53

Pocks

Min bubbla är ju kvar - inte lika tajt som i början - men absolut att den är där. Jag älskar min bubbla - den är en parentes från livet som skyndar så jävla fort annars. Det är helt okej att skynda långsamt ifrån den - den där tiden är helt oåterkallerlig (som alla andra tidpunkter, i och för sig - men just bebisbubblan är så sårbar) - och den är väldigt speciell - så var i den om det känns bra. Intrycken kommer tids nog ändå - du har haft dem hela livet men detta blott en kort sekund. Jag tyckte också bubblor var märkliga innan - dock ej mer.

2010-03-30 21:41:56

Anita?

Jag var som Dorizz. Hängde på bibblan, hyrde filmer, letade ny musik på nätet osv. Det var så STORT att få en bebis att jag var tvungen att ha lite distans, det kändes som att jag skulle dö kvävningsdöden om jag skulle stanna i bubblan och bara tänka på bebisen.
Och ingen värdering i detta, åt något håll! Det är intressant att läsa om inne-i-bubblan-familjer tycker jag.

2010-04-01 13:48:35


Info
Namn
Jazz
Född
-
Hemstad
Stockholm
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-12-27
Antal texter
1 076
Övrigt
Jag fyller 43 år 2018.
Har två barn. Sambon blev Man när prästen vigde oss.

Vi bor halvvägs ut på landet. Bland åkrar, ängar och grusvägar.

De senaste 4 åren har livet gett oss prövningar som fått mig att ompröva vad som är viktigt i livet.
Det har gjort mig lite mer ödmjuk till tid, plats och rum. Gett mig nya perspektiv om vad som är viktigt.
Men det har också gjort mig rädd.
Jag väntar på nästa käftsmäll och tror att om vi planerar framåt i tiden så är det som att be om dåliga nyheter.

Allt får mig att sakta ändras. Till något bättre? Förmodligen inte. Men till något lite annat.
Valspråk

Face it... jag är den jag är vare sig jag vill det eller inte