Besviken

ikapiika 2010-03-22 22:33 (2 kommentarer)
Jag håller på att lyssna på "män som hatar kvinnor" just nu, har ungefär en fjärdedel kvar. Jag är vanligtvis inget fan av deckare men kände ett visst socialt tryck att ha lite koll om vad det där Stieg Larsson-dyrkandet handlande om. Och ja, jag är faktiskt positivt överraskad, det är bra, fängslande och spännande. Jag längtar ut till bilen imorgon så jag får höra hur det går.

Nu går ju även milleniumjippot på TV och jag tänkte ta tillfället i akt och aktualisera mitt populärkulturkunnande med att även titta på filmen. Så jag började för en dryg halvtimma sen titta på SVTplay.

Jag är så besviken. Det är inte alls så som jag har sett det framför mig. Jag stör mig på att så mycket av nyanserna är bortklippta och tycker att skådespeleriet bitvis är extremt taffligt. Denna film har ju rosats i media både när och fjärran och jag förstår faktiskt inte varför. Jag hoppas att Hollywoodversionen blir bättre, men har inte mycket hopp.

Trist, när nu boken faktiskt är så bra.

kicko

det är väl en oskriven regel det där - att gillar man boken ska man ge fan i att se filmen... fast på senare år har jag faktiskt lyckats särskilja dem tillräckligt för att kunna uppskatta filmen även om den inte följer boken. jag stör mig fortfarande på onödiga omskrivningar, men jag klarar av att se filmen som ett fristående verk snarare än som en spegelbild av boken. Ur det perspektivet tycker jag att filmerna är rätt lyckade, trots att ingen av karaktärerna ser ut som i mitt huvud. Men ja, nyanser saknas. Filmer gjorda av böcker har en tendens att bli platta. Men alternativet är väl att de blir fyra timmar långa...

2010-03-22 23:45:25

Mea

Jag har medvetet hållit mig borta från Milleniumfilmerna just pga att jag gillar böckerna så. Kollade dock några minuter på TV i lördags, men mer än så blir det inte.

2010-03-23 16:39:59


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-06-17
Antal texter
543
Övrigt
Disputerad specialist. Maka och mamma till två troll födda 03 och 06. Ägare till halvsunkig låda på kulle och fotbollsmammaSUV som får åka måånga mil varje dag.
Sjunger gärna men har (egentligen) inte tid. Äter hellre än lagar. Vin? ja tack!
Valspråk