Förvirring

Lisasan 2010-03-11 15:34 (2 kommentarer)
"Acetylsalicylsyra kan användas som analgetikum och febernedsättande medel under graviditet." Detta enligt Stockholms läns landstings egen vårdsida. Och enligt migränspecialist.

Sen säger spec-MVC att nej men ojoj, det ska inte användas under graviditet. Och varför? Njae, du vet att määh, alltså, nja, man skaaa ju inte ta det alltså.

Spec-MVC är jättebra för det mesta, men ibland är det lätt att bli lite förvirrad. Tur jag har lärt mig att läsa själv och kan göra en egen bedömning. Därmed inte sagt att jag smäller i mig acetylsalicylsyra på regelbunden basis, men det är en annan fråga.

ikapiika

Vad jag minns så kan acetylsalicylsyra öka blödningsrisken och det var därför främst dåligt att ta det i slutet av graviditeten. Jag tror inte att det är farligt att ta det lite ibland.

2010-03-11 22:16:56

Lisasan

@ikapiika: Precis, det stämmer absolut! Problemet blir när spec-MVC får det att låta som att det är fosterskadande, eller när man inte får riktiga svar på varför man inte ska ta en medicin. Det var likadant med en av mina andra mediciner, spec-MVC sa att det var absolut omöjligt att ta under graviditet, men min andra specialist säger att jag absolut måste ta medicinen för att inte ta den vore betydligt värre för både foster och mig. Så det blir... förvirrande.

2010-03-11 22:49:36


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2001-08-09
Antal texter
660
Övrigt
Valspråk

Sing while you may