Frisse-ångest

Anni 2010-02-24 23:03 (5 kommentarer)
Av diverse sorgliga anledningar utanför min kontroll var jag idag tvungen att gå till en annan frisör än min vanliga.

Han kammade ut min slitna tofsar och suckade åt det spretiga trasslet. Föreslog att klippa av rubbet. Iiiiik! Jag vägrar! Min gamla frissa kunde mej, hon vågade inte andas om annat än lite, lite, lite längst ut i topparna.

Jag spände ögonen i nya frissen och morrade "LITE, bara toppa det ALLRA VÄRSTA! Våga inte ta en MILLIMETER mer än absolut nödvändigt och knappt ens det! Han fick nåt jagat i blicken och måttade upp en knapp centimeter och frågade om det gick bra så? Jag nickade nådigt och började fundera på att slappna av.

Men sen tar karln och KLIPPER UPP håret. Nu är det långt och helt OK i nacken, men min med stor möda utväxta lugg är halvt avklippt framtill. I etapper dessutom, till råga på eländet! Hade han bara rundat av lite hade jag inte sagt nåt. Jag har småkrulligt hår och om det inte är jämnlångt ser jag ut som ett lurvigt troll. Så nu har jag två hövolmar runt fejset.

På lördag ska jag på fest, tjolahopp... Det är bara att inse - jag får gå med uppsatt hår i några månader tills det värsta växt ut. Och jag inser ju att han hade helt rätt - det var förfärligt slitet och det ser friskare ut nu, men AAAHH MITT HÅR!!!! Det har tagit mej 10 år att få min f d lugg jämnlång med resten av håret och nu är det förstört! Ett knips och allt, nåja hälften, förgäves!

Det är SÅÅÅ synd om mej!

Bonitan

STACKARS Anni!

2010-02-25 08:17:20

Bonitan

Men allvarligt talat - förstår din frustration. När det inte blir som man vill utan som man vantrivs så...

2010-02-25 09:37:31

Moot

NEEEEEJ!!! Gud vad arg jag blir. Oproffsig frisör. Jag är en PAIN när jag går till frissan. Jag är med i varje steg och säger ja och nej till allt. Man kan tyvärr inte bara sitta och slappna av (som jag skulle vilja). Skit att jag inte bor närmare. Då hade jag poppat över med min magiska tång och kirrat en fin glansig man på dig till lördagen!!! Nu tror jag i alla fall att du är jättesöt med dina lockar. Man är ju den värsta kritikern mot sig själv tyvärr. KRAM

2010-02-25 09:52:00

Anni

@Bonitan, tack för sympatin! Så skönt att nån förstår att det ÄR synd om mej!
Jag har kommit på att om jag drar bak "luggen" och fäster upp med ett spänne så ser det rätt ok ut. Ganska i alla fall. Nästan.
@Moot - jag skulle haft dej här, hade gärna testat din magiska tång, fast risken är väl att ingen hade känt igen mej efteråt.... vilket kunde vara rätt kul!

2010-02-25 10:20:19

Dorizz

Nej, jag VET! Av i ett snipp och det kan lågga många långa år bakom.
Usch.
Men du är säkert jättefin!

2010-02-25 12:08:56


Info
Namn
Anni
Född
-
Hemstad
Västkusten
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-07-12
Antal texter
1 442
Övrigt
Valspråk

Lev livet levande!