Vad tycker du, undrade läkaren

Jazzie 2010-02-15 13:24 (5 kommentarer)
Läkarbesöket idag gav väl inte så där galet mycket. Blodtrycket var högre igen (140/110), proteinet +2 som vanligt. Läkaren kändes lite vilsen och han visste inte riktigt vad han skulle hitta på.
- Hmm, jag funderar om vi ska börja med blodtryckssänkande medicin. Vad tycker du, undrade han och vände sig till mig.

Vad tycker jag? Jag tycker ni ska göra vad som krävs för att mitt barn ska må bra. Det är vad jag tycker. Om det innebär att jag måste slå knut på mig själv och avsluta med en rosett så får det vara så. Jag fixar vad fan ni slänger i mitt knä.
Så sa jag inte. Men det är så jag tycker, tänker och känner.

Men han sa en sak som kändes bra. Havandeskapsförgifning är först och främst min hälsa som står på spel. Det i sin tur har ju så klart effekt på barnet. Men jag har ju gått och oroat mig att jag går omkring och mår som fina fisken men att Grynet mår pyton. Men så verkade det alltså inte hänga ihop. Och om det är jag som ska må dåligt, ja då är det betydligt lättare. Dels behöver jag inte gå omkring och känna efter tills jag är alldels blå i nyllet. Utan kan förlita mig helt på att om huvudvärken kommer så kommer den att kännas tydligt nog. Eller kramper. Eller magont.

Men jag fick medicinen i alla fall. Skall ätas morgon och kväll. Sen är det dags att kissa i dunk igen. Man vill kolla hur ett dygns kiss ter sig igen. Jahapp. Inga problem. Jag kissar i dunk.
Men jag blev lite sur när det tog sköterskorna närmare 20 minuter att ge mig en ny läkartid på onsdag och en dunk att kissa i. Normalt har jag aldrig bråttom, jag blir inte stressad av att sitta där och vänta. Men idag hade jag möte med en TryggHansa-kille hemma hos mig och jag kände tiden rann iväg.

Doktorn sa också precis det jag skrev häromdagen. Det kommer inte bli bättre under resan som är kvar. Antingen kommer det vara så här som det är nu, eller bli sämre. Jag nickade, jag hade ju gissat det själv redan.
Så, det blev inte att åka till landet för mamma och mig idag. Imorgon måste jag in och lämmna kissdunk och på onsdagmorgon ska det läkarbesökas igen. SEN kanske jag kan åka för att inte komma tillbaka förrän på tisdag nästa vecka.

Moot

Men usch.. jag avskyr när doktorer frågar mig vad jag tycker. Dom skall väl veta? Eller? Hoppas du slipper må sämre!!!

2010-02-15 13:32:02

Dorizz

Kram kram kram.

2010-02-15 13:42:06

Pocks

Ja huva... Du har en tuff resa kvar - men kanske också en som går som smort - dock med läkarbesök och lite upp och ner - men det kan ju vara som det är och då mår ni ju båda ganska bra även om det är press och stress runt, såklart. Men oavsett så är tiden ganska exakt räknad och dagen då Grynet landar i på ditt bröst så är det ju över. I samma sekund. Det är det häftiga. Jag håller på er och skickar all dunderpower som finns kvar i det här finska krutpaketet!

2010-02-15 14:25:48

AnnA

Önskar också att det fungerar bra för dig och grynet nu! Kram

2010-02-15 14:58:04

vajl

En grej att komma ihåg om man tar blodtryckssänkande är att inte försöka anstränga sig för mycket, som typ springa efter en buss. Nu kanske du varken tänkt det eller orkar det, jag vet inte, men jag säger det utifrån hur fruktansvärt ont i bröstet jag fick när jag glömde bort det här, på just sån medicin. Fast jag fick den iofs av andra skäl än du, så kanske biverkningarna inte är desamma? Stort lycka till nu!

2010-02-17 23:14:31


Info
Namn
Jazz
Född
-
Hemstad
Stockholm
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-12-27
Antal texter
1 076
Övrigt
Jag fyller 43 år 2018.
Har två barn. Sambon blev Man när prästen vigde oss.

Vi bor halvvägs ut på landet. Bland åkrar, ängar och grusvägar.

De senaste 4 åren har livet gett oss prövningar som fått mig att ompröva vad som är viktigt i livet.
Det har gjort mig lite mer ödmjuk till tid, plats och rum. Gett mig nya perspektiv om vad som är viktigt.
Men det har också gjort mig rädd.
Jag väntar på nästa käftsmäll och tror att om vi planerar framåt i tiden så är det som att be om dåliga nyheter.

Allt får mig att sakta ändras. Till något bättre? Förmodligen inte. Men till något lite annat.
Valspråk

Face it... jag är den jag är vare sig jag vill det eller inte