Middag för våra familjer

Jazzie 2010-02-07 21:11 (6 kommentarer)
Nu har vi haft middag här hemma. Min familj har fått träffa Pojkens familj. På begäran från bådas våra familjer.

Allt tog betydligt längre tid att förbereda än tänkt. Städningen var mer och tog längre tid. Matlagningen tog längre tid. Så klart stod jag med händerna i bunken när det plingade på dörren. Så klart hade jag inte hunnit byta tröja eller kamma håret. Så klart. Alltid. Varför är det alltid så? Spelar ingen roll hur tidigt man börjar med föreberedelserna, man har ändå inte hunnit fixa iordning sig själv när de första gästerna dyker upp.

Men det blev en väldigt trevlig kväll.
Vi bjöd på hemgjorda köttbullar, hemgjord potatismos och pepprig brunsås gjord från grunden. Ingen blåband här inte. Sen var det rårörda lingon som jag eller mina föräldrar plocket och rört till (vi vet inte säkert vem) och så gjorde jag för första gången pressgruka. Vad lätt det var!! Och gott. Men ärtorna var frysta ICA ärtor.

Hemlagad mat utan halvfabrikat. Fan vad det är gott.
Till efterrätt gjorde jag blåbär/björnbärspaj med färdigköpt vaniljsås. Där gick tydligen gränsen för vad vi orkade hålla på. Så det fick bli enkelt. Jag hoppade över pajen, istället fick jag två tryfflar att mumsa på. En het chilitryffel som var galet god och en moccatryffel som nog var ack så god men i jämförelse med chilin hamnade den på andra plats.

Nu är lägenheten tom på folk. Diskmaksinen är överfull och väntar på vår sänggång då den ska sättas i arbetes och fixa upp efter kvällens middag. Imorgon fyller Pojkens mamma år. Så då ska vi försöka pussla ihop tidsschemat mellan mäklare, Pojkens jobb och åka över. Jag tycker det är viktigt att ta sig tiden, så jag sa till Pojkens mamma att jag kommer oavsett om Pojken kan komma eller inte.
Undrar om jag vad jag ska ha med mig. Pojken tycker blommor, och det är ju trevligt. Men jag är sugen på något annat också. Men vet inte vad.

Nu ska jag ta kväll. Lägga fötterna högt och låta Grynet sparka loss. Det har varit en dag full av aktivitet så Grynet har legat still och bidat sin tid. Så gissningsvis kommer det vara full fart i kväll.

Betty

Du ska ju ha med dig chilitryffel såklart!

2010-02-07 21:31:47

Line

Hur gick träffen mellan era familjer då?

2010-02-07 21:50:25

Moot

Ojojoj hemgjorda köttbullar med potatismos och lingonsylt. Det är faktiskt det GODASTE jag vet. jag är allmänt slarvig och ALDRIG i tid till något (inte ens jobbet). Men när jag skall laga mat.. då är det alltid klart på pricken av någon anledning...haha tur man har någon talang :-). Också nyfiken hur det gick med familjerna?

2010-02-07 22:18:22

Jazzie

Familjerna gick bra. Fast det visste jag redan. Både min familj och Pojkens familj har lätt att umgås med människor. Om de kommer bli bästa vänner vet man ju inget om. Men att träffas och umgås kommer de klara med 5a i betyg.

2010-02-08 00:12:48

Dorizz

Grattis till en 5a! Och GOOOOD mat! Klockan är 12 över 6 på morgonen och jag dräglar...

2010-02-08 12:13:00

AnnA

Vad skönt att familjerna synkar. Och vällagad husmanskost är fantastiskt god :)

2010-02-08 13:22:11


Info
Namn
Jazz
Född
-
Hemstad
Stockholm
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-12-27
Antal texter
1 076
Övrigt
Jag fyller 43 år 2018.
Har två barn. Sambon blev Man när prästen vigde oss.

Vi bor halvvägs ut på landet. Bland åkrar, ängar och grusvägar.

De senaste 4 åren har livet gett oss prövningar som fått mig att ompröva vad som är viktigt i livet.
Det har gjort mig lite mer ödmjuk till tid, plats och rum. Gett mig nya perspektiv om vad som är viktigt.
Men det har också gjort mig rädd.
Jag väntar på nästa käftsmäll och tror att om vi planerar framåt i tiden så är det som att be om dåliga nyheter.

Allt får mig att sakta ändras. Till något bättre? Förmodligen inte. Men till något lite annat.
Valspråk

Face it... jag är den jag är vare sig jag vill det eller inte