mobilfundering

ikapiika 2009-12-04 12:05 (3 kommentarer)
Jag har ett uråldrigt mobilabonnemang som jag haft i sådär 11 år, det kostar mig i princip ingenting, ca 25 kr i månaden och då ringer jag och smsar litegrann sådär, men använder den inte direkt mycket. Min telefon är från 2003 och börjar sjunga på sista versen så jag börjar inse att jag måste köpa en ny.

Det finns väl tre alternativ.

1. köpa telefon utan abonnemang, vilket verkar vara skitdyrt. Jag har inte lust att betala tusentals kronor för något som jag inte använder så mycket men ändå känner att jag måste ha.

2. köpa telefon och uppgradera abonnemanget. Vet jag inte heller hur kul det verkar då mitt abonnemang är så himla bra för det lilla jag använder telefonen. Jag tror inte att mitt abonnemang finns som val längre utan är något som tele2 hittade på i forntiden när jag ville ha kvar den men inte använde den medan vi bodde i US.

3. köpa telefon och göra om mitt abonnemang till kontatkort. Kanske skulle funka men då skulle jag garanterat glömma ladda kortet när jag behöver det.

Man kanske kan köpa gammal mobil på blocket/tradera men då är väl risken att den är stulen.

Någon som har en gammal mobil de vill bli av med?

Bonitan

köper du en ny telefon och uppgraderar abonnemanget får du ju ändå betala upp till flera tusen för mobilen även om det är fördelat på 12 18 eller 24 månader OCH dyrare abbonnemangskostnader antagligen. Bättre tycker jag att försöka få tag på begagnad telefon eller helt enkelt köpa en helt ny. Köper du en med kontantkort från samma bolag du har nu kan du ju kanske komma över en telefon till lite lägre pris och så kan du skippa kontantkortet och använda det abonnemang du redan har.

2009-12-04 12:33:34

Anni

Ja jag tror oxå det blir billigare att köpa mobilen separat och fortsätta det gamla abonnemanget. Behöver du inte nån värstingmobil kan du säkert hitta nåt hyfsat billigt och bra.

2009-12-04 16:07:27

Kristin

Fast jag har ett tämligen sprillans nytt Telenorabb som kostar 25 kronor i månaden i fast avgift och sedan nästan ingenting för sms/samtal heller verkar det som, för mina månadsräkningar ligger på typ 37 kronor utan att jag håller igen något alls. Nu är jag ingen direkt telefonpratarmänniska, men.. det kanske kan vara något? Numret kan du ju portera om så skulle vara, så du får behålla det.

2009-12-04 18:36:51


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-06-17
Antal texter
543
Övrigt
Disputerad specialist. Maka och mamma till två troll födda 03 och 06. Ägare till halvsunkig låda på kulle och fotbollsmammaSUV som får åka måånga mil varje dag.
Sjunger gärna men har (egentligen) inte tid. Äter hellre än lagar. Vin? ja tack!
Valspråk