Jag ska bli mamma

Jazzie 2009-11-27 12:42 (7 kommentarer)
Att jag ska bli mamma känns lätt främmande. Overkligt.
Ändå har min hjärna på något sätt accepterat bilden av ett litet knytte. Hjärnan kan se en barnvagn utan större problem.
Och eftersom bästa kompisen och tillika granne har en son som är precis 1 år före i hela utvecklingskedjan så klarar hjärnan att producera bilder av ett knytte som växter till en bäbis som börjar sträcka efter saker, skratta, sitta och nu även försök till att stå (det går så där)
Jag känner att jag till viss del insett att jag ska bli mamma till en bäbis upp till ett år.

Men när jag tänker att det här inte bara är ett år utan Grynet ska fortsätta växa. Att jag ska fortsätta vara Grynets mamma ända tills jag ligger 6 fötter under. Och även då kommer jag vara Grynets mamma, bara inte lika närvarande. När jag tänker och försöker förstå att jag och Pojken ska ha en 4-5årigt Gryn som omöjligt kan vara stilla. Då står det helt still i hjärnan. Jag försöker titta på barn jag ser på stan och tänka "Så här stor ska Grynet bli" Men hjärnan tar inte in informationen. Den stannar vid att vi nu har gett oss in på en bäbis-resa. Vad som kommer därefter är svart. Finns inte.

Och inte behöver jag oroa mig för det inte. Det är inte oro jag känner heller. Utan det känns knäppt att hjärna sätter så tydlig gräns. Att jag då och då får påminna mig själv om att detta är inte en temporär grej Pojken och jag har gett oss in på. Vi ska inte ta oss ett sabbatsår från vårt nuvarande liv och leka föräldrar en stund. Vi ska lämna delar av vårt nuvarande liv och blir föräldrar for life.
Jag ska få ett nytt namn. Mamma. Jag kommer heta mamma även när Grynet är 30. Så vida inte Grynet får någon tilt och envisas med att kalla sina föräldrar vid förnamn. Men ändå.
Hjärnan bara skakar på huvudet.

Dorizz

Jag vet känslan. Jga har otroligt svårt fortfarnade att slå hjärnan om det hela. Det är ett stort koncept. DU kommer göra det med glans!

2009-11-27 13:06:35

ikapiika

Jag kan fortfarande bli glatt överraskad när jag tänker på alla de kul saker som jag troligtvis kommer att få uppleva med mina barn. Däremot känns varje steg faktiskt gansksa självklart när det kommer. (även om skolstart krävde lite ältande)

2009-11-27 14:19:00

Anni

Det är väl därför saker tar sin tid. Nio månader i magen för att fatta att man får bebis, sen ytterligare ett litet steg i taget i lagom fart.

2009-11-27 14:48:53

ventil

Jag tycker det var svårare när hon var född att förstå, har jag verkligen klämt ut denna lilla Räkan?

2009-11-27 16:40:14

Anita

Tror det är hjärnans sätt att skydda och hjälpa till att landa i nuet. Skulle man fatta allt på en gång skulle det bli helt ogreppbart. Ett steg i taget.

2009-11-27 19:07:23

Lisasan

Jag har ännu inte fattat någonting, men jag hoppas jag kommer dit du är nu ganska snart! Barnvagn liksom, eh, jag?! Men jag antar att det ger sig med tiden. Förmodligen vet man inte alls vad man gett sig in i förrän man står där med en 3-åring, 7-åring och 21-åring, osv. Och det är väl så det ska vara kanske.

2009-11-30 21:00:34

Pocks

Jag tror på Anitas teori. Jag kan inte heller tro att Karra ska bli stora damen om nite allt för länge. Nu börjar hon forma ord och det känns helt OSANNOLIKT att vi inom kort ska föra konversationer med varandra. Men det är snart, om typ några månader. Det går icke att förstå. Och bra är det. Vara häar och nu är tufft.

2009-11-30 23:20:51


Info
Namn
Jazz
Född
-
Hemstad
Stockholm
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-12-27
Antal texter
1 076
Övrigt
Jag fyller 43 år 2018.
Har två barn. Sambon blev Man när prästen vigde oss.

Vi bor halvvägs ut på landet. Bland åkrar, ängar och grusvägar.

De senaste 4 åren har livet gett oss prövningar som fått mig att ompröva vad som är viktigt i livet.
Det har gjort mig lite mer ödmjuk till tid, plats och rum. Gett mig nya perspektiv om vad som är viktigt.
Men det har också gjort mig rädd.
Jag väntar på nästa käftsmäll och tror att om vi planerar framåt i tiden så är det som att be om dåliga nyheter.

Allt får mig att sakta ändras. Till något bättre? Förmodligen inte. Men till något lite annat.
Valspråk

Face it... jag är den jag är vare sig jag vill det eller inte