Spraydate

Jazzie 2009-09-27 14:22 (3 kommentarer)
Härom dagen stod det i Aftonbladet något som datingsaiter. Någon brud skulle testa olika saiter och se vad de gick för. Jag läste inte ens hela artikeln/artiklarna. Men tror det gick ut på att saiterna tjänar grymma pengar men frågan var om de gav singlar så mycket.

Jag har varit med på Spraydate sen 2004.
Det var min killkompis som tyckte jag skulle gå med. Han hade signat upp sig och tyckte jag borde göra likadant. Så sommaren 2004, då jobbet var nästan folktomt och stilla, skapade jag mig en profil.

Min första Spraydate var samma sommar. Några veckor innan jag skulle till Spanien för 4 månader. Sommaren var i full blom och stan var mer eller mindre tömd på folk.
Det var ingen kille för mig. Men det visade sig att han var en ganska märklig men god vän.
Min första spraydate blev min kökskompis. Som hjälpte mig renovera mitt kök. Som satt i timmar hemma hos mig och ritade olika kökslösningar ihop med mig. Som åkte runt halva Stockholm och tittade på kakel, material, kök och diskhoar. Än idag har vi kontakt även om det blivit glesar mellan gångerna. Han är gift och har barn nu, jag har mitt.
På massor av sätt har han varit ovärderlig.

Det gick flera år innan jag gick in på Spray igen. Jag tror att jag gick på någon värdelös date som stannade vid ett glas vin. Kanske gick jag på två. Men personerna lämnade inget avtryck och jag minns faktiskt inget kring dessa dater längre.

Sen var det den där sommaren då ex-et och jag gjorde slut. Den där sommaren då jag låg på köksgolvet och bara grinade och kippade efter luft. Tillslut bestämde jag mig för att Spraydatea utav bara helvete. Vad som helst för att få något annat att tänka på.

Utav bara helvete blev två dater. En trevlig kille som inte lämnade något avtryck. Och en som skapade pirr med sin intensiva romantiska läggning. Haha, egentligen helt galet fel för mig. Och efter några dater meddelade han att han blivit ihop med en kollega.
Men det gjorde inte så mycket. Han hade gjort det jag behövde. Han hade fått mig att vakna till liv. Inse att innanför revbenen fanns ett hjärta som pumpade och inte bara gjorde ont.
Den värsta panikångesten släppte efter honom. Och min galna sorg blev bara enkel ledsenhet som sakta läkte ihop.
Idag tänker jag att han på sitt korta och intensiva närvaro gjorde ett stort jobb för mig.

Så var det förra sommaren. Jag hade slängt ut tv'n. Med endast en radio och en dator blev Spray åter en hemsida jag loggade in på.
Först blev det en prommenad runt Årstaviken. En trevlig kille som kanske inte kändes hundra rätt. Våra semestrar kom emellan och det blev aldrig något mer. För när semestern var slut kom den där kvällen som ändrade det mesta.
Det fattade jag ju inte då. Det var bara en vanlig kväll. Jag var lite uttråkad och satt en stund på Spray. Kvällen var så ospeciell att jag minns knappt längre hur det gick till.

Det var väl så där trivialt som det faktiskt oftast är. Några mess här. Fåniga frågor och smalltalk där. Byte av MSN-adresser. Och så fortsatte konverstationen. Jag hade inte ens brytt mig om att titta speciellt noga på killens bilder. Men det visade sig att killen var rolig. Så rolig att jag skrattade högt där i min lägenhet. Roliga msn-konverstationer övergick till en date. En fika på stan som blev en heldag tills solen gick ner.

Den följdes av fler dater där killen visade sig vara imponerande bra på att ordna bra och roliga dater. Och den där pirriga känslan när det var dags att säga hejdå. Skulle jag våga kyssa honom? SMSen på tunnelbanan hem igen. Första övernattningen. Första gången vi hade sex. Övernattningarna som blev oftare.

Idag är han min man. Inte lagligt sett dårå. Men på alla andra sätt.
Vi har inga begränsningar. Vi inväntar inget. Det är vi all the way. Utan restriktioner. Vi planerar för framtiden. Inte bara veckor framåt utan långt in i framtiden.

När jag blickar tillbaka på mina Spraydater måste jag ge siten högsta betyg. Jag har fått ut mycket av de människor jag lärt känna där.
Jag inser mycket väl att jag har haft tur. Och kanske, bara kanske har jag känsla för bra människor. Men det är inget jag vågar svära på.

ventil

Faktiskt så har jag aldrig tillhört någon dejt-site, men har ändå träffat massor med män via nätet, som ICQ och aftonbladet chatt när det var aktuellt. Tycker det är störtkul att träffa nya människor. Vad härligt att höra att siterna gör sitt jobb. Lycka till i framtiden!

2009-09-27 16:22:31

Malena2

Roligt och uppmuntrande att läsa!

2009-09-28 16:05:45

Pocks

Hurra och fan vad härligt! påminner ju om gamla dagar för egen del också. Kul läsning! Och härlig!

2009-09-29 08:24:05


Info
Namn
Jazz
Född
-
Hemstad
Stockholm
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-12-27
Antal texter
1 076
Övrigt
Jag fyller 43 år 2018.
Har två barn. Sambon blev Man när prästen vigde oss.

Vi bor halvvägs ut på landet. Bland åkrar, ängar och grusvägar.

De senaste 4 åren har livet gett oss prövningar som fått mig att ompröva vad som är viktigt i livet.
Det har gjort mig lite mer ödmjuk till tid, plats och rum. Gett mig nya perspektiv om vad som är viktigt.
Men det har också gjort mig rädd.
Jag väntar på nästa käftsmäll och tror att om vi planerar framåt i tiden så är det som att be om dåliga nyheter.

Allt får mig att sakta ändras. Till något bättre? Förmodligen inte. Men till något lite annat.
Valspråk

Face it... jag är den jag är vare sig jag vill det eller inte