Ordbrist

kicko 2009-06-11 15:02 (4 kommentarer)
Det är svår det där med ord. Inte bara för att de försvinner emellanåt, utan för att de tolkas. Att allt är beroende på mottagaren liksom.

När man har en dialog öga mot öga kan man åtminstone för det mesta rädda situationen när man ser att nåt tas emot fel. Backa ett steg och säga Vänta nu, vad hörde du där? och reda ut att det inte alls var så det var menat.

På nätet är det inte bara så att man inte ser och märker hur ord tas emot. Det är dessutom fan så många fler mottagare än i ett vanligt samtal. klart att det blir knas då ibland.

.......
Sen undrar jag var jag skulle kunna vräka ur mig irritation och besvikelse över en person som finns ungefär överallt där jag finns, utan att de där orden ska övertolkas som vanligt. Eller måste jag vräka ur mig det? Nä, jag kan faktiskt hålla käft och bara tyst konstatera att det finns en anledning till att vi aldrig klickat, trots flera försök. nåja.

................
Liina är i Malmö med sin mor och jag har fixat karta med alla mina favoritställen för secondhand och liknande. Det gav mig akut Malmö-nödighet, även om Friishallen stängt. Jag kommer på fler ställen hela tiden och sms:ar henne med ytterligare tips.

..............................
Min älskade bio-syster har grava problem att genomföra alla sorters planer som går ut på att lämna hemstaden. Jag tycker att hon ska komma och hälsa på mig, men det kommer aldrig till mer än planer. Så nu har jag börjat konspirera med systerdottern istället om att lura med syster yster hit. Hon skulle antagligen bli rätt sur men det skulle nog gå över i höjd med Gävle eller så.
Får hon inte med sig sin mor är systerdottern med lillasyster varmt välkomna utan henne med, men det vore trevligt med lite systerbesök.

........................................
Den där andra systern är desto svårare att slippa - hon kommer hit imorgon. ;-)

Moot

Det ÄR jättesvårt med ord i skrivet media. Vet inte hur ofta jag har misstolkat mail eller SMS eller personen jag har skrivit till har misstolkat mig. Allt är bättre face to face :-)

2009-06-11 15:20:11

kicko

L ökar min Malmölängtan genom att sms:a rapporter om var hon är och vad hon gör. Dräller på citygross i Rosengård, lunchar på Thaithai, botaniserar i småbutikerna kring Möllan...
ja, jag är lite avis!

2009-06-11 17:37:02

2a systern

Jag kan stanna hemma om du vill. Men då blir L väldigt besviken... ;)

2009-06-11 20:26:31

kicko

@zmilla: klart jag inte vill, dummer! =)

Jag vill nog mest att den 1:a systern vore lite mer som du i besöksfrekvens.

2009-06-11 23:39:11


Info
Namn
Kicki
Född
-
Hemstad
Nkp
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2003-02-13
Antal texter
803
Övrigt
Valspråk

Never underestimate the power of human stupidity

Utmärkelser
  • Hypodeas jultävling 2005
  • Lövtävlingen 2006
  • Lövtävlingen 2007