en dag på ÖNH-mottagningen

ikapiika 2009-04-14 14:40 (2 kommentarer)
Då min bihåleinflammation (alt. vårförkylning gone bad...) inte riktigt beter sig som den ska/ brukar utan har gett mig värk uppe i huvudet, liksom bakom ögat, hemskt bultande vass när jag reser mig mm tyckte jag att det nog var bäst att kontakta öron näsa hals mottagningen, som gav mig en tid idag.

Under eftermiddagen igår och idag mådde jag som tur var betydligt bättre men beslöt att gå dit ändå. Jag var där vid 10, då jag fått en tid. Vid strax efter 11 fick jag komma in till doktorn, en trevlig liten tjej, som lyssnade på vad jag berättade och skickade iväg mig på röntgen eftersom de bihålor jag nu har ont inte nås med deras metoder.

Först kollade hon dock i min näsa och mina öron, kallade även in sina kollegor för att titta i mina öron eftersom de tydligen var så fina. Jag vet inte om ÖNH- läkare mest får se fula, äckliga infekterade trumhinnor men mina kvalade tydligen in på topp 3 av snyggaste trumhinnorna i stan.

På röntgen gick det faktiskt rätt snabbt, Jag fick gå bort till väntrum 7 där de har de stora mackapärerna och åka värsta "house" manicken. Teknikern (som dock inte kunde säga exakt vilken dos jag fick, men vi kom fram till nog sådär 0.2 mSv eftersom det var lågdos då de bara skulle titta på vätskor) spände fast mig och startade maskinen.

Tillbaka på mottagningen fick jag ta en timmas lunch och sen komma tillbaka och vänta, när jag väntat sådär 10 minuter kom förmiddagens doktor springandes och sa att hon bara skulle ta lunch men att hon skulle vara tillbaka inom 10. Efter ytterliggare 20 min fick jag veta att jag skulle få en annan doktor. Efter ännu mer väntan ( jag kan nu mera Plaza interiör nr 6 2005) fick jag komma in till en mycket förvirrad liten man med begränsad svenska och dra hela min historia igen...

När jag precis gjort det kom en barsk dam med öststatsbrytning och överläkarskylt in och jag fick dra allt IGEN. Hon kollar lite på röntgenutlåtandet och ger mig några snabba, oförståliga, förmaningar. Sen skulle hon och läkarmannen konsultera om någon annan patient och jag fick gå ut. Innan jag han ut ur dörren frågade sköterskan om jag förstått vad jag skulle göra... eh.. nej. Då förklarade fru överläkare att jag skulle skölja näsan. .. jaha... hurdå?? Jag fick någon lapp. För att kontrollera frågade jag igen om jag skulle ta någon annan antibiotika? "NEJ, bevare mig väl svarade fru överläkare, du var bara svullen, ingen vätska". Det var ju skönt att veta men hade kunnat vara bra att få reda på innan.

Innan jag gick ut, förvirrad men ändå lättad, frågade överläkaren om jag opererat näsan?, Nej.. inte annat än spolningar vid bihåleinflammationer. - "För den är så fin, den går liksom inåt där ovanför näsvingarna, har inte sett näsor som gör det naturligt". Eeeh, nähä men den är så naturligt...

Så en av uppsalas främsta näsexperter har sagt att jag har snygg näsa, dessutom har jag snygga trumhinnor. Tänk vilken egoboost man kan få av att tillbringa en dag på sjukhuset...

Nu ska jag städa köket och skölja näsan, imorgon är jag nog frisk nog att jobba... tror jag.

Doriz

Snyggo! :)

2009-04-14 15:18:55

hj

Satan i gatan vilka komplimanger till en medsyster i bihåleträsket!
Avundas dig stort dina snygga kraniofaciala kaviteter!

2009-04-14 22:14:52


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-06-17
Antal texter
543
Övrigt
Disputerad specialist. Maka och mamma till två troll födda 03 och 06. Ägare till halvsunkig låda på kulle och fotbollsmammaSUV som får åka måånga mil varje dag.
Sjunger gärna men har (egentligen) inte tid. Äter hellre än lagar. Vin? ja tack!
Valspråk