mer vår och blommor och bin

ikapiika 2009-03-11 18:49 (4 kommentarer)
Jag vill inte ha vinter längre. Jag älskar vinter i november och december. Gillar det i januari och februari. Men i mars, då ska det vara vår dammit. Jag vill påta i trädgården, beskära buskar och träd, plantera rabatter och sitta vid lilla bordet längs söderväggen och fika med solen i ansiktet.
Nästa vecka drar vi till fjälls och när vi kommer tillbaks gör det bäst i att vara lite vår.

Sen har T börjat undra var bebisar kommer ifrån, ("mamma var beställer man bebisar?" "men lilla gumman man beställer inte bebisar" "joo Ella sa det"). Alltså hon vet ju att man har dem i magen men hur de kommer in i magen har hon ingen koll på... tror jag i alla fall.

Jag vet att jag visste i hennes ålder. Jag fick ju en lillasyster när jag precis fyllt 6 och då var det liksom mer naturligt att få reda på "the facts of life", sen så fanns det ju pedagogiska böcker. Det är kanske det jag ska göra, låna pedagogisk bok på bibblan... för riktigt hur man förklarar annars utan att det blir jätteknepigt vet jag inte.

tori

Per, Ida och Minimum funkar nog fortfarande. :)

Jag är förövrigt också trött på vintern, men idag tröstade jag mig med att det åtminstone är ljust både när jag vaknar och när jag kommer hem från jobbet.

2009-03-11 18:54:20

ikapiika

Ja, det är den jag tänker på. Tror du den går att få tag på på bibloteken fortfarande? och Ja, ljuset hjälper till jättemycket. Det är faktiskt till och med ljust när jag åker till jobbet mitt i natten.

2009-03-11 19:08:51

Anni

Den där fotoboken "Ett barn blir till" hade vi hemma när jag var liten och den tyckte jag var spännande. Fotografen Lennart nånting, vad han nu heter. Nilsson?

2009-03-11 23:12:17

Corn

Sen har Katerina Janouch gjort en bra bok också, typ "så blev jag till". Den är lite gulligare än Per, Ida och Minimum (som också är gullig men så himla GRAFISK tycker jag då, haha, fast jag älskade den som barn).

2009-03-12 11:18:53


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-06-17
Antal texter
543
Övrigt
Disputerad specialist. Maka och mamma till två troll födda 03 och 06. Ägare till halvsunkig låda på kulle och fotbollsmammaSUV som får åka måånga mil varje dag.
Sjunger gärna men har (egentligen) inte tid. Äter hellre än lagar. Vin? ja tack!
Valspråk