ljuvliga vinter

ikapiika 2009-03-01 17:59 (2 kommentarer)
Idag har vintern varit perfekt. Någon minusgrad och strålande sol. Jag och T har hängt nere i gropen, upp med liften och ner i backen om och om igen. Jag har vädrat mina långsmala skidor anno 92, har inte åkt med dem på ca 10 år men för guidning av femåring funkade de utmärkt.

Det börjar kännas som hon har hyfsad kontroll på vad hon gör, även om hon helst kör störtlopp. Tyvärr tog koncentrationen slut och tröttheten över och sista åket slutade i staketet vid liften med en rejäl fläskläpp. Tidigare åk lyckades hon svänga och bromsa helt perfekt in i liftkön.

Nåväl, dagen bådar gott inför sälenresan om ett par veckor. Målet är ju att hon ska kunna följa med ut i riktiga backar. Men då måste hon ju kunna stanna ordentligt...

En superdag helt enkelt.

LillaMolly

Har du skidåkningstips till en feg tant som börjat åka på gamla dar (utför alltså)? Jag har åkt lite grann i några år, men det känns som om jag aldrig kommer att våga åka i brantare backar än de gröna och möjligen någon blå. Det är ju så läskigt när det går fort!!

2009-03-02 13:36:32

ikapiika

@LillaMolly Njaa vet inte om jag har några bra tips... själv lärde jag mig som litet barn och T-s problem är ju snarare det motsatta, ju snabbare destå bättre. Men när jag lärt mig åka snowboard i vuxen ålder har lärdomen varit att man måste ha en del fart för att åka bra, men inte för hög... Jag antar att det bara är att öva, öva öva och utmana sig själv. Har du åkt några år kan du säkert mer än du tror.
Själv gillar jag schysst carv, när man får till det och svänger bara genom att luta sig lite är det så häftigt.

lycka till

2009-03-02 18:21:18


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-06-17
Antal texter
543
Övrigt
Disputerad specialist. Maka och mamma till två troll födda 03 och 06. Ägare till halvsunkig låda på kulle och fotbollsmammaSUV som får åka måånga mil varje dag.
Sjunger gärna men har (egentligen) inte tid. Äter hellre än lagar. Vin? ja tack!
Valspråk