this is ground control to major tom

.jag 2009-01-08 11:38 (2 kommentarer)
jag har fortfarande julledigt. sju semesterdagar gav tre veckor, nu dröjer det väl sådär sju år till nästa gång julen hamnar så bra i almanackan igen.

jag har tillbringat mycket tid med mr silence, som också varit ledig. och det har varit fint, mycket fint, även om solen inte har lyst precis hela tiden. ett återfall av uvi från helvetet förmörkade tillvaron. och ett dumt missförstånd gjorde ett par dagar mindre roliga. jag har lätt för att ta åt mig och jag går i försvar nästintill på automatik, eftersom mina referensramar är konstruerade på det viset, eftersom jag utgår från att folk är ute efter att göra mig illa. det är rätt dåliga förutsättningar för konstruktiva diskussioner. och så blir jag besviken för jag anstränger mig verkligen för att inte flippa ur helt. jag anstränger mig som fan och tycker att jag är hyfsat behärskad och lugn, med mina mått mätt då. och så märks det ändå så lite. med andras mått mätt.
men det här missförståndet gick i alla fall att lösa förhållandevis enkelt och utan att det hann bli alltför uppslitande. och för första gången känner jag att saker faktiskt blir utredda istället för att bara sväljas ner och bli liggande som vassa stenar i magen i evigheter efteråt.

och för första gången känner jag att jag faktiskt inte är i ett djävulskt underläge. inte så att jag är i överläge heller, utan att jag känner att vi är på samma plan. och då behöver jag kanske inte vara så djävulskt försvarsberedd heller. men det är svårt när det har varit ens ständiga läge i hela ens vuxna liv. men jag är medveten om det åtminstone.

men på det stora hela har det varit en jättebra julledighet. vi har egentligen inte gjort så värst mycket mer än promenerat, läst, tittat på film och lagt pussel. det har varit vilsamt. jag behöver krafter, för jag tror att det här året kommer att bli rent djävulskt på jobbet.

nu har mr silence börjat jobba igen, och jag själv sitter här med huvudvärk och mensvärk som en annan iprenman. och irriterar mig som fan på den här reklamen för större och fastare bröst. ute snöar det och snart ska jag ta en promenad. livet ligger fint omkring mig just nu.

Skylla

Ja, visst blir man galen på den!

2009-01-08 19:22:10

Skylla

Och den är fortfarande kvar! #¤%&#¤&½!

2009-01-10 20:47:10


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.