bästa sexåringen som snart fyller sju

Corn 2008-12-08 13:57 (1 kommentar)
Nej, det blev ingen målning för mig och sexåringen igår. Däremot byggde vi en pizzeria i lego och sen åkte han, jag och fadern till stan utan lillebror som hellre ville vara hos farmor. På så sätt fick vår förstfödda lite egentid med bara oss, och då går det ju som alltid så bra. Han var hjälpsam i affären, bad att vi skulle köpa lammfärs och hängde tag i mig och sade släpigt

"Mamma... jag älskar dig... som senapen... älskar... korven!"

Han var så mysig. Och vi hade en lång diskussion om luciatåg, han propsade på lucia medan jag föreslog stjärngosse, och jag hatar mig själv för det men jag tog upp att en del ju är så grabbiga och fjantiga och kan retas om en kille är lucia, på dagis var det mer fritt fram men i hans förskoleklass är det så himla stenhårt och grabbigt, vi pratade om det och jag skämdes men samtidigt ville jag berätta om hur det KAN vara även om JAG tycker att det är fel.

Och jag älskar honom för att han sa "har jag sagt lucia så menar jag lucia. De får väl retas om de vill" men sen ändrade han sig och ska nu vara tärna med glitter runt skallen och rött band runt midjan. Jag är SUPERSTOLT över denna integretitetsfyllda pojke som vill vara det han tycker är coolast och som skiter i att folk kanske kommer att tycka att det är fel och att egentligen bara tjejer får vara lucia. Och jag sa ju det att jag hade velat vara stjärngosse när jag var liten men inte fick, så självklart ska han få vara vad han vill. Det borde ju jag av alla människor verkligen uppmuntra.

Och sen nattade jag fyraåringen som också var mysig och sen spelade jag en massa guitar hero ihop med min man. Jag på trummor och han på gitarr. En framgångsrik kombination.

I dag är jag hemma med sexårskorven som har för mycket hosta för att orka gå på fritids. Han har varit jätteredig och rullat köttbullar som en kung, det gjorde inget att han sen inte tyckte om dessa lammbullar som han hade tjatat så mycket om. Han åt två men utöver det en massa matvete och färsk babyspenat istället och sen utnämnde han mig till världens bästa kock och världens bästa mamma.

Nu dricker jag kaffe och har huvudvärk och jobbar litegrann.

tori

åh, fina killen!

2008-12-08 14:36:09


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-10-03
Antal texter
1 138
Övrigt
Valspråk

Jag tar ett helvete i taget.