Religiöst

Corn 2008-11-30 14:23 (3 kommentarer)
I vår familj är vi inte så (läs inte alls) religiösa av oss, men sen jag var på Jesus Christ Superstar har intresset blossat upp hos äldste sonen, eftersom jag har berättat om det, och han är helt fascinerad av programmet, bilderna, musiken.

Han vill höra bibliska historier och jag är så makalöst okunnig, viket känns lite klent eftersom jag tycker att det är en rätt viktig bit, oavsett om man tror eller ej. Häromdagen sa jag "vi måste nog köpa nån barnbibel så att även jag kan lära mig nåt" men i dag, på vår billigt-skit-affär, så hittade vi typ tio olika barnböcker, med olika bibliska berättelser i, och just "Intåget i Jerusalem" som ju Jesus Christ Superstar bygger på, så vi köpte den direkt. Jag såg dock att korsfästelsen är utelämnad där i. Men ändå! Snacka om timing! På denna affär där det nästan aldrig finns böcker, och NÄR det finns bara i disney-varianter, fanns det just idag bilderböcker på just det temat som vi har pratat om. Ja, är inte det en slags signal från ovan så vet jag inte.

Vi köpte tre böcker. Inte Sodom & Gomorra men det hade ju egentligen varit roligt, jag måste nog åka dit igen och handla böcker för tio kronor styck.

Annars är det här ett slappt år när det gäller advent. Jag skäms lite över att inte vara en sån där varm traditionsbunden mamma som plikttroget som en klocka bakar lussekatter samma tid varje år och som har pyntat med stakar överallt kvällen före advent. Men sådan är jag inte, utan det är lite hipp som happ här, vissa år är vi jätteduktiga, vissa år är vi mer slappa. Stackars barn som inte får några traditioner. Fast vi har tänt en vanlig adventsstake, med levande ljus. Jag lovar!
Förra året fick de paketkalender, 48 små paket hade vi slagit in, i år deklarerade vi "i år får ni inga paketkalendrar, take it or leave it" och så fick de varsin minimalistisk pytteliten chokladkalender med en höggravid Maria på istället.

Men nu ska de i alla fall få quesadillas. Och sen ska här läsas kristna böcker. Och sen kanske jag ska göra en riktigt majig fruktkaka med mycket spritmarinerad torkad frukt i. KANSKE. Eller så gör jag en minestrone så att Pocks får någon lunch i det här andefattiga huset i morgon.

Ka-pow. Vi hörs.

Tintomara

Jag tror inte ungarna kommer att minnas precis vilken dag stjärnan kom upp och sånt. Det är vi vuxna som tycker datumen är viktiga - ja, inte alla av oss heller för den delen. De kommer att minnas ljusen och pepparkakorna och myset. Jag tror du är en jättehärlig mamma, och dina ungar slipper att gå i spinn om inte allt är precis likadant jämt.

2008-11-30 19:13:58

Anni

Kolla med lokala svenska kyrkan. De brukar dela ut gratis barnens bibel åt barn, tror det är när de är 6 år. Annars brukar det finnas att köpa i kyrkan på bokbord eller nåt sånt. Oavsett vad man tror eller ej, så är det ju faktiskt en allmänbildning som kan vara bra att ha.

2008-11-30 21:57:38

Jazz

Tycker också det är viktigt att ha lite koll på vår religion även om man inte är troende. Vi bor ju hur som helst i ett kristet land. Tycker också att religonsvetenskap är ett av de riktigt viktiga ämnena i skolan eftersom mycket av det som händer i världen grundas i religion på ett eller annat sätt.
Dessutom är faktiskt barnbiblar och böcker med bibelhiostier för barn oftast jäkligt bra.

2008-12-01 16:33:30


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-10-03
Antal texter
1 138
Övrigt
Valspråk

Jag tar ett helvete i taget.